Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда се дуго “држала”, али поражена у Истанбулу

Кошаркаши Црвене звезде доживели су пораз на тешком гостовању у Истанбулу. Наша екипа је изгубила од Фенербахчеа резултатом 93:79 (24:23, 18:18, 24:16, 27:22).

Најефикаснији у редовима Звезде је био Недовић са 17 поена, док су двоцифрени били Вилдоза са 13 и Бентил са 12 убачених кошева. Одличан меч је имао Огњен Кузмић, који је уписао 9 поена и 6 скокова.

Црвено-бели су добро отворили уводне минуте утакмице, на крилима Филипа Петрушева наши кошаркаши су стигли до ране предности 5:6. Након тог тренутка креће огроман пад у игри наше екипе, где домаћин прави серију 13:0 и иде на двоцифрену разлику (18:6). Уласком Кузмића и Недовића, игра Звезде почиње да се опоравља, што је за последицу имало постепено топљење разлике. До краја деонице црвено-бели су направили серију 6:17, те се први период игре завршио у егалу (24:23).

Велика борба настављена је у другој четвртини где су кошаркаши Црвене звезде наставили са одличном игром. Великом енергијом у нападу и одличним залагањем у одбрани, црвено-бели долазе до првог осетнијег вођства (29:34). Уследио је одговор домаћина на овај налет Звезде, те је Фенер направио серију (12:2), којом је повратио предност (41:36). Тачку на ову четвртину је ставио Вилдоза који је тројком у последњим секундама деонице поставио резултат на полувремену (42:41).

Најефикаснији у овом делу игре су били Недовић са девет и Бентил са осам постигнутих поена.

Друго полувреме је кренуло изузетно добро за нашу екипу. Паркетом су заплесали Недовић и Вилдоза који су донели серију 0:7 којом је Звезда отишла на шест разлике (42:48). Фенербахче је поново имао одговор на налет наше екипе, те је серијом 14:2 вратио предност на своју страну. Игра Звезде је у овим моментима пала, што је домаћин искористио да на крају деонице девет поена предности (66:57).

Као што је отворила трећу, тако је и последњу деоницу Звезда започела изузетно добро серијом 0:7 којом се вратио резултатски егал (66:64). Црвено-бели су на све начине покушавали да остану у мечу, међутим моментум је све виш и више ишао на страну домаћина који је пронашао свој нападачки ритам и на крају славио незаслужено 93:79 уз неколико спорних судијских одлука у завршним минутима утакмице.

КК Црвена звезда мтс: Холанд, Вилдоза 13, Лазаревић 6, Лазић 5, Мартин 3, Ивановић 6, Илић, Недовић 17, Кузмић 9, Петрушев 8, Бентил 12;

Фенербахче: Мотли 25, Махмутоглу 20, Гудурић 17

Наша екипа следећи меч игра у четвртак против Асвела на свом паркету, док након тога чека Цибону у оквиру АБА лиге.

Извор: ККЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама