Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Младост Лучани 2:0 (1:0)

Фудбалери Црвене звезде су савладали екипу лучанске Младости резултатом 2:0, у оквиру 18. кола националног шампионата. Мрежу ривала начео је Александар Катаи после сјајне асистенције Пешића, а победу у другом полувремену резантним ударцем са дистанце потписао Мирко Иванић, за нова три бода тима који са клупе предводи Милош Милојевић. 

 

Црвена звезда – Младост Лучани 2:0 (1:0)

Стадион: „Рајко Митић“.

Судија: Момчило Марковић.

Гледалаца: 4.392.

Стрелци: Катаи у 14. и Иванић у 77. минуту.

Жути картони: Кангва (Црвена звезда), Лековић (Младост).

Црвени картон: Милошевић (Младост).

Црвена звезда: Борјан, Ераковић, Милуновић, Драговић, Азаров (од 69. Родић), Срнић (од 59. Мијатовић), Кангва (од 67. Иванић), Канга, Букари (од 67. Саного), Катаи, Пешић.

Резерве: Васиљевић, Панков, Лековић, Родић, Саного, Иванић, Пруцев, Мотика, Ибрахим, Бен, Мијатовић.

Младост: Самчовић, Милошевић, Јојић, Веснић, Баха, Радивојевић (од 58. Удовичић), Лековић, Ћирковић (од 84. Дунђерски), Јешић, Мирић, Бојовић (од 84 Ђ. Бабић).

Резерве: Бјелица, Жунић, Дунђерски, Ф. Бабић, Митровић, Величковић, Ђ. Бабић, Стојановић, Радовановић, Ђерковић, Удовичић.

Изабраници Милоша Милојевића су одлично отворили утакмицу, а већ у првом минуту запретио је Букари ударцем искоса са десне стране, али је чувар мреже домаћих успео да интервенише. Исти играч је успео да затресе мрежу четири минута касније, али је погодак поништен због недозвољене позиције у којој се нашао брзоноги Букари. Низали су се напади нашег тима, а ново узбуђење виђено је у 13. минуту. Кангва је сјајно шутирао са ивице казненог простора у даљи угао, али је статива била савезник гостујуће екипе. Већ у наредном нападу, црвено-бели су потпуно заслужено дошли до предности. Након гужве у шеснаестерцу Младости, Пешић је сјајно центрирао на другу стативу, а тамо се најбоље снашао феноменални Александар Катаи, који је угурао лопту у мрежу, поред немоћног Самчовића. Претио је популарни Магико и четири минута касније, али је његов ударац завршио у рукама гостујућег чувара мреже. Могли су и гости у 33. минуту да стигну до изједначења, када је прво шутирао Бојић, а потом и Мирић, али је у оба наврата Милуновић феноменално изблокирао ударце противничких фудбалера.

Црвено-бели су наставили да нападају и од старта другог полувремена, а прво узбуђење у наставку виђено је у 53. минуту. Успео је Катаи да затресе мрежу по други пут на мечу, али је претходно Пешић начинио прекршај, те погодак Звездине „десетке“ није признат. Мењао је у наставку Милош Милојевић, те се тако на терену нашао талентовани Мијатовић. У 59. минуту је запретио и Кангва, када је изборио позицију и са двадесетак метара гађао даљи угао, али је лопта завршила преко гола. Слично је било и пет минута касније када је Канга у свом стилу „опалио“ са више од двадесет метара, али ни он није био довољно прецизан. Шансу је Милојевић указао и Родићу, Саногу и Иванићу, све у циљу да се унесе додатна свежина са клупе и реши питање победника. Исплатило се то у 77. минуту Прво је Катаи сјајним „слаломом“ кроз одбрану противника изборио позицију и шутирао, али је погодио пречку, а у наставку акције, лопта се одбила до Мирка Иванића, који је са двадесетак метара феноменално сместио лопту уз саму десну стативу. Могао је у самом финишу Мијатовић да постигне првенац у дресу нашег клуба, када је одлично гађао у ближи угао са ивице казненог простора, али је Самчовић успео крајњим напорима да скрене лопту у корнер.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама