Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Mladost Lučani 2:0 (1:0)

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali ekipu lučanske Mladosti rezultatom 2:0, u okviru 18. kola nacionalnog šampionata. Mrežu rivala načeo je Aleksandar Katai posle sjajne asistencije Pešića, a pobedu u drugom poluvremenu rezantnim udarcem sa distance potpisao Mirko Ivanić, za nova tri boda tima koji sa klupe predvodi Miloš Milojević. 

 

Crvena zvezda – Mladost Lučani 2:0 (1:0)

Stadion: „Rajko Mitić“.

Sudija: Momčilo Marković.

Gledalaca: 4.392.

Strelci: Katai u 14. i Ivanić u 77. minutu.

Žuti kartoni: Kangva (Crvena zvezda), Leković (Mladost).

Crveni karton: Milošević (Mladost).

Crvena zvezda: Borjan, Eraković, Milunović, Dragović, Azarov (od 69. Rodić), Srnić (od 59. Mijatović), Kangva (od 67. Ivanić), Kanga, Bukari (od 67. Sanogo), Katai, Pešić.

Rezerve: Vasiljević, Pankov, Leković, Rodić, Sanogo, Ivanić, Prucev, Motika, Ibrahim, Ben, Mijatović.

Mladost: Samčović, Milošević, Jojić, Vesnić, Baha, Radivojević (od 58. Udovičić), Leković, Ćirković (od 84. Dunđerski), Ješić, Mirić, Bojović (od 84 Đ. Babić).

Rezerve: Bjelica, Žunić, Dunđerski, F. Babić, Mitrović, Veličković, Đ. Babić, Stojanović, Radovanović, Đerković, Udovičić.

Izabranici Miloša Milojevića su odlično otvorili utakmicu, a već u prvom minutu zapretio je Bukari udarcem iskosa sa desne strane, ali je čuvar mreže domaćih uspeo da interveniše. Isti igrač je uspeo da zatrese mrežu četiri minuta kasnije, ali je pogodak poništen zbog nedozvoljene pozicije u kojoj se našao brzonogi Bukari. Nizali su se napadi našeg tima, a novo uzbuđenje viđeno je u 13. minutu. Kangva je sjajno šutirao sa ivice kaznenog prostora u dalji ugao, ali je stativa bila saveznik gostujuće ekipe. Već u narednom napadu, crveno-beli su potpuno zasluženo došli do prednosti. Nakon gužve u šesnaestercu Mladosti, Pešić je sjajno centrirao na drugu stativu, a tamo se najbolje snašao fenomenalni Aleksandar Katai, koji je ugurao loptu u mrežu, pored nemoćnog Samčovića. Pretio je popularni Magiko i četiri minuta kasnije, ali je njegov udarac završio u rukama gostujućeg čuvara mreže. Mogli su i gosti u 33. minutu da stignu do izjednačenja, kada je prvo šutirao Bojić, a potom i Mirić, ali je u oba navrata Milunović fenomenalno izblokirao udarce protivničkih fudbalera.

Crveno-beli su nastavili da napadaju i od starta drugog poluvremena, a prvo uzbuđenje u nastavku viđeno je u 53. minutu. Uspeo je Katai da zatrese mrežu po drugi put na meču, ali je prethodno Pešić načinio prekršaj, te pogodak Zvezdine „desetke“ nije priznat. Menjao je u nastavku Miloš Milojević, te se tako na terenu našao talentovani Mijatović. U 59. minutu je zapretio i Kangva, kada je izborio poziciju i sa dvadesetak metara gađao dalji ugao, ali je lopta završila preko gola. Slično je bilo i pet minuta kasnije kada je Kanga u svom stilu „opalio“ sa više od dvadeset metara, ali ni on nije bio dovoljno precizan. Šansu je Milojević ukazao i Rodiću, Sanogu i Ivaniću, sve u cilju da se unese dodatna svežina sa klupe i reši pitanje pobednika. Isplatilo se to u 77. minutu Prvo je Katai sjajnim „slalomom“ kroz odbranu protivnika izborio poziciju i šutirao, ali je pogodio prečku, a u nastavku akcije, lopta se odbila do Mirka Ivanića, koji je sa dvadesetak metara fenomenalno smestio loptu uz samu desnu stativu. Mogao je u samom finišu Mijatović da postigne prvenac u dresu našeg kluba, kada je odlično gađao u bliži ugao sa ivice kaznenog prostora, ali je Samčović uspeo krajnjim naporima da skrene loptu u korner.

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama