Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Ватерполисти сигурни на старту другог турнира квалификација за ЛЕН Еврокуп

Ватерполисти Црвене звезде савладали су Монпеље у првој утакмици другог турнира квалификација за ЛЕН Еврокуп у Солноку – 12:7 (4:1, 3:1, 3:3, 2:2).

Свесни су били играчи Дејана Савића издања у другом дербију сезоне и тежине тог пораза, зато су на старту против Монпељеа показали да је то био лош дан.

Црвена звезда је већ на полувремену, практично, обезбедила победу, али је до краја меча, упркос великом броју искључења, сачувала разлику и битну победу.

Већ у раној фази меча, после нешто више од 120 секунди, Звезда је водила 3:0. Танкосић је начео противника, са два гола Суботић потврдио амбиције Црвене звезде. Уследила су три узастопна искључења, три везана напада са играчем мање, један је искористио Спилиар и смањио заостатак. Басара је постигао четврти гол за 4:1 после осам минута игре.

У наставку, Звезда је у свом ритму „преслишала“ противника. Вукићевић, Васић и Милојевић су поставили 7:1, а након нових искључења 14 секунди пре краја Шарли Бен Ромдан поставља 7:2 за полувреме.

Суботић је из пенала постигао трећи гол на старту трећег квартала, а Калинић постигао и трећи гол Монпељеа са играчем више, док је Иванковић био прецизан са пет метара. Марко Радовић је већ у тим тренуцима имао три искључења, а Звезда је до краја сачувала разлику. Вукићевић је другим голом вратио Звезди +5, Вилко дао наду, а Душан Марковић искористио акцију са играчем више и поставио 10:5 пред последњу четвртину.

Црвена звезда је имала чак пет искључења у последњој четвртини, Басара и Вукићевић су завршили утакмицу раније. Бен Рамдан и Васић су постигли по гол на почетку, Фаркаш смањио, а у последњој секунди Васић поставио коначних 12:7.

Суботић и Васић су постигли по 3 гола, Вукићевић је погађао два пута.

У другој утакмици, Солнок је био убедљив против Жаибаса (21:8), са којим се црвено-бели састају сутра од 16:30. У случају победе, Црвена звезда и Солнок ће обезбедити пласман у осмину финала и пре међусобног дуела у недељу.

МОНПЕЉЕ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 7:12 (1:4, 1:3, 3:3, 2:2)
Солнок, базен: „Визилабда арена“. Судије: Ориол Ђаумандреу (Шпанија) и Јоргос Полихронопулос (Грчка). Петерци: Монпеље 1(1), Црвена звезда 1(1).

МОНПЕЉЕ: Андрић, Пио, Дори 1, Вилко 1, Васер, Мустур, Иванковић 1(1), Васин, Калинић 1, Бен Ромдан 2, Дугај, Спилиар 1, Гарсија. Тренер: Фабијан Васер

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 1, Гајић, Марковић 1, Суботић 3(1), Васић 3, Банићевић, Басара 1, Вукићевић 2, Семан, Милојевић 1, Радовић, Ивановић. Тренер: Дејан Савић

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама