Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Vaterpolisti sigurni na startu drugog turnira kvalifikacija za LEN Evrokup

Vaterpolisti Crvene zvezde savladali su Monpelje u prvoj utakmici drugog turnira kvalifikacija za LEN Evrokup u Solnoku – 12:7 (4:1, 3:1, 3:3, 2:2).

Svesni su bili igrači Dejana Savića izdanja u drugom derbiju sezone i težine tog poraza, zato su na startu protiv Monpeljea pokazali da je to bio loš dan.

Crvena zvezda je već na poluvremenu, praktično, obezbedila pobedu, ali je do kraja meča, uprkos velikom broju isključenja, sačuvala razliku i bitnu pobedu.

Već u ranoj fazi meča, posle nešto više od 120 sekundi, Zvezda je vodila 3:0. Tankosić je načeo protivnika, sa dva gola Subotić potvrdio ambicije Crvene zvezde. Usledila su tri uzastopna isključenja, tri vezana napada sa igračem manje, jedan je iskoristio Spiliar i smanjio zaostatak. Basara je postigao četvrti gol za 4:1 posle osam minuta igre.

U nastavku, Zvezda je u svom ritmu „preslišala“ protivnika. Vukićević, Vasić i Milojević su postavili 7:1, a nakon novih isključenja 14 sekundi pre kraja Šarli Ben Romdan postavlja 7:2 za poluvreme.

Subotić je iz penala postigao treći gol na startu trećeg kvartala, a Kalinić postigao i treći gol Monpeljea sa igračem više, dok je Ivanković bio precizan sa pet metara. Marko Radović je već u tim trenucima imao tri isključenja, a Zvezda je do kraja sačuvala razliku. Vukićević je drugim golom vratio Zvezdi +5, Vilko dao nadu, a Dušan Marković iskoristio akciju sa igračem više i postavio 10:5 pred poslednju četvrtinu.

Crvena zvezda je imala čak pet isključenja u poslednjoj četvrtini, Basara i Vukićević su završili utakmicu ranije. Ben Ramdan i Vasić su postigli po gol na početku, Farkaš smanjio, a u poslednjoj sekundi Vasić postavio konačnih 12:7.

Subotić i Vasić su postigli po 3 gola, Vukićević je pogađao dva puta.

U drugoj utakmici, Solnok je bio ubedljiv protiv Žaibasa (21:8), sa kojim se crveno-beli sastaju sutra od 16:30. U slučaju pobede, Crvena zvezda i Solnok će obezbediti plasman u osminu finala i pre međusobnog duela u nedelju.

MONPELJE – CRVENA ZVEZDA 7:12 (1:4, 1:3, 3:3, 2:2)
Solnok, bazen: „Vizilabda arena“. Sudije: Oriol Đaumandreu (Španija) i Jorgos Polihronopulos (Grčka). Peterci: Monpelje 1(1), Crvena zvezda 1(1).

MONPELJE: Andrić, Pio, Dori 1, Vilko 1, Vaser, Mustur, Ivanković 1(1), Vasin, Kalinić 1, Ben Romdan 2, Dugaj, Spiliar 1, Garsija. Trener: Fabijan Vaser

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 1, Gajić, Marković 1, Subotić 3(1), Vasić 3, Banićević, Basara 1, Vukićević 2, Seman, Milojević 1, Radović, Ivanović. Trener: Dejan Savić

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama