Одбојка Одбојка/Вести Одбојкаши СДЦЗ

Црвена звезда дочекује Млади Радник у Купу Србије (среда, 18:30)

Одбојкаши Црвене звезде дочекују сутра у четвртфиналу 58. Купа Србије Млади радник из Пожаревца у СЦ “Вождовац” на Бањици од 18.30 часова. Биће ово, иначе прави дерби и дуел две за сада једине непоражене екипе у првенству.

Да су у сјајној форми изабраници Игора Жакића потврдили су и пре два дана против Радничког из Крагујевца, такође на Бањици, а уз Душана Николића, посебно се истакао Лазар Мариновић.

– Куп је специфично такмичење, игра се једна утакмица. Имамо предност домаћег терена, али то не мора ништа да значи ако се не покаже на терену. Морамо да уђемо у меч јако и фокусирано. Сви знамо да у овом дуелу немамо право на кикс, јер се игра једна утакмица за пролаз у полуфинале Купа Србије. Чека нас тежак меч, екипа Младог радника је у налету, нису поражени у првенству као ни ми. Противника схватамо максимално озбиљно – истакао је Лазар Мариновић, коректор Црвене звезде.

Шта је још осим домаћег терена предност Црвене звезде у односу на Млади радник?

– Не мора да значи увек и да је домаћи терен предност. Прошле године је Црвена звезда испала у купу на Бањици. Може да буде мала предност, али Млади радник има искусне играче. Једноставно требало би ући у меч са пуно енергије и великом жељом да се победи. Ако будемо били борбени не бринем се за исход. Како време буде одмицало мислим да ће овај тим Црвене звезде изгледати све боље, ово још није наш максимум. То ће бити негде у јануару. Не кажем да сада није битно, али у том периоду после Нове године биће најпотребније. У сваком случају међусобно супер функционишемо, добра је енергија унутар екипе.

Иза вас су две изузетно тешке недеље, имали сте утакмице у Европи, првенству, сада је на реду куп да ли осећате умор?

– Да, имали смо згуснут распоред, али то није ништа, тек сада креће оно право, утакмица за утакмицом. Са друге стране, имали смо и довољно времена за одмор, све је то наш стручни штаб добро организовао. У наредних неколико недеља нас чека “пакао” од утакмица, путовање у Финску, првенство, куп, али морамо да нађемо времена и за одмор. Тако се планирају и конципирају тренинзи, више на опоравку, него на раду. Донекле имамо и ту срећу, предност, што и на клупи имамо играче који могу да уђу кад год је потребно и замене увек ове на терену.

Колико је тешко бити фокусиран на три фронта, куп, првенство и Европу, а лаких противника нема?

-Тешко је. Очекује нас и дуго путовање у Финску за две недеље, али полако, идемо утакмицу по утакмицу. Морамо да гледамо прву следећу која је на реду, а то је сад Млади радник, па Горњи Милановац. Не размишљамо много о Европи и Финцима, иако је и то близу, брзо ће доћи. Само да сви будемо здрави и све ће доћи на своје, односно да максимално користимо одмор.

Прошла су већ три кола у првенству, први сте на табели, а да ли вас је нека екипа изненадила игром ове сезоне?

Прошле године лига је била изузетно занимљива, ове ће такође бити тешко, већ сада је јасно да нема лаког противника. Милион пута је речено, али сваког ривала морамо да схватимо озбиљно, никога не би требало потценити. Ако мало даш ривалу, узме ти целу руку. Колико год да је у Љигу изгледало да смо “лагано” победили Спартак, није било тако. Добили смо први сет са 25:12, па смо други изгубили са 22, јер смо се мало опустили. Противник је то одмах искористио. Нема простора за опуштање, то нам је и била опомена. Партизану се десио кикс у Пазови, Војводина се намучила са Металцем у Новом Саду, свакоме то може да се деси, па и нама. У сваком случају нико није за потцењивање у сваки меч морамо да уђемо максимално. Нико се унапред не предаје и што се мене тиче то је добро – закључио је у досадашњем делу можда и најбољи играч Црвене звезде.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама