Фудбал Фудбал/Најава утакмица ЦЗБГ

Звездина последња шанса – победа или ништа друго

У претпоследњем колу групне фазе УЕФА Лига Европе, Црвена звезда ће дочекати актуелног шампиона Турске у мечу где је победа једини жељени исход.

Са малим изгледима да изађе из групе Црвеној звезди преостају две утакмице, али је неупитно да ће екипа дати свој максимум у покушају да преокрене ситуацију у своју корист. Последња шанса да се одбије поздрав са брзим крајем европских вечери је меч у четвртак против Трабзонспора.

Турска екипа је једина која је тотално надиграла црвено-беле у групној фази. Био је то најбољи меч у том делу сезоне који су одиграли Турци, док је Црвена звезда на ободима Анадолије приказала своје најгоре овосезонско лице. Консолидовали су се тимови од тог сусрета. Уверљиво славље против Монака (4:0) дало је огроман замах Турцима који су избили на друго мето групе. У екстатичном моментуму, “олуја са црног мора” је остала непоражена на врелом гостовању Бешикташу (2:2) и сигурном игром је савладала Сиваспор (1:0).

Задатак црвено-белима неће олакшати изостанак Санога због повреде. Како Мијаиловић нема право наступа у европским такмичењима, извесно да ће се у везном реду са Кангом наћи Славољуб Срнић. Не треба искључити Кангву из комбинације, мада меч у Трабзону који је играо није одушевио пошто је искључен због другог жутог картона. Изгледао је инфериорно у свим сегментима игре, што је турској екипи донело контролу на средини терена.

Ипак, Канга и Кангва су на том мечу својим мобилним офанзивним кретањима успели да поремете Сиописа тако да пружи слабо издање. За очекивати је да се на Маракани за разлику од тог меча на средини Трабзонспора нађе Жан-Филип Гбамен који је у одличној форми. Против Монака и Сиваса је одиграо сјајно и тренутно је један од најбољих играча турског шампиона, који је у њему добио сјајну подршку за Хамшика који може да одигра растерећеније и разноврсније.

Трабзонспор још увек највеће проблеме има са крилним нападачима. Трезеге је најбољу партију пружио против Звезде, али се онда вратио на лоше или променљиве партије. Авџи га форсира по десној страни, иако је више показивао као лево крило, као што је случај у мечу са Бешикашом. На том мечу на десној страни је играо Омјур Абдулкадир, контроверзни и неиспуњени потенцијал, али је његова сезона за заборав. Познато је да ће гости морати без Максија Гомеза који је суспендован.

Сложен задатак стоји пред фудбалерима нашег клуба. Сваки други исход сем победе извесно значи испадање из групе. И са победом Црвена звезда не зависи од себе у даљој игри за пролаз, треба ослушкивати резултат из Будимпеште, а онда у последњем колу следи гостовање у Француској. Због јако уверљивог славља Трабзона над Монаком, Звезда мора да јури и гол разлику убедљивом победом због потенцијалног случаја бодовног поравнања и формирања “троугла”.

Мисија делује комликовано, али у Звездиној бити су велика дела.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

 

 

Скочи на траку са алаткама