Кошарка Кошарка/Најава утакмица ЦЗБГ

Дерби зачеља Звезде и Бајерна за прву евролигашку победу

У петак од 19 часова, Црвена звезда дочекује Бајерн у петом колу Евролиге. Биће то судар јединих екипа које још увек нису уписале победу у такмичењу.

Детаљ са ранијег сусрета Звезде и Бајерна

Након што су остали празних руку у претходним мечевима, кошаркаши Звезде ће са великим мотивом дочекати надолазећу утакмицу са намером да се упише прва овосезонска победа у најквалитетнијем европском такмичењу.

За ривала наш тим имаће једну од најконстантнијих екипа у Европи.  У сезони 2020/21. Баварци су постали први немачки тим који се квалификовао у плеј-оф Евролиге и сада рачунају два узастопна наступа у четвртфиналу са Андреом Тринкијеријем на клупи. Добро познати 54-годишњи италијански тренер преузео је на себе да води велики пројекат који је у пуном јеку у Минхену и који ће кулминирати изградњом САП гардена” са капацитетом од 11.500 седишта, а за који се очекује да буде завршен на јесен 2023.

Што се ситуације на паркету тиче, Бајерн је у нову сезону ишао са пет нових лица – Исак Бонга, Фреди Гилеспи, Елијас Харис, Касијус Винстон и Јан Никлас-Вимберг. Тринкијери у поход на треће узастопно четвртфинале располаже тимом који има дубину и ког одликује флексибилност.

Ипак, Баварци имају доста кадровских потешкоћа пред меч са Звездом. Бонга и Елијас Харис су на тренинзима рехабилитације и постоји нека могућност да заиграју. Џејсон Џорџ је прехлађен, Жан Марк Шишко инфициран, Рубит има проблема са леђима, а Отело Хантер са бутином.

Што се тиче ростера Звезде, постојале су неке индиције да би Недовић могао да уђе у строј, мада је ситуација магловита. У претходним утакмицама црвено-бели су осетно били десетковани са играчима из спољне линије, што је видно утицало на организацију игре у преломним моментима.

Тренер Јовановић се нада бољем здравственом билтену и не скрива амбиције пред сусрет – “Бајерн је резултатски у ситуацији истој као и ми, биће јако мотивисан да прекине негативни низ. И ми имамо своје амбиције, играмо на домаћем терену, пред нашом публиком. Надам се да ћемо пре свега бити здрави и спремни. Ако тако буде, играћемо сигурно са великим пожртвовањем и енергијом”.

Меч у Хали Александар Николић судиће Сретен Радовић, Гитис Виљус и Аре Халико.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Скочи на траку са алаткама