Košarka Košarka/Najava utakmica CZBG

Derbi začelja Zvezde i Bajerna za prvu evroligašku pobedu

U petak od 19 časova, Crvena zvezda dočekuje Bajern u petom kolu Evrolige. Biće to sudar jedinih ekipa koje još uvek nisu upisale pobedu u takmičenju.

Detalj sa ranijeg susreta Zvezde i Bajerna

Nakon što su ostali praznih ruku u prethodnim mečevima, košarkaši Zvezde će sa velikim motivom dočekati nadolazeću utakmicu sa namerom da se upiše prva ovosezonska pobeda u najkvalitetnijem evropskom takmičenju.

Za rivala naš tim imaće jednu od najkonstantnijih ekipa u Evropi.  U sezoni 2020/21. Bavarci su postali prvi nemački tim koji se kvalifikovao u plej-of Evrolige i sada računaju dva uzastopna nastupa u četvrtfinalu sa Andreom Trinkijerijem na klupi. Dobro poznati 54-godišnji italijanski trener preuzeo je na sebe da vodi veliki projekat koji je u punom jeku u Minhenu i koji će kulminirati izgradnjom SAP gardena” sa kapacitetom od 11.500 sedišta, a za koji se očekuje da bude završen na jesen 2023.

Što se situacije na parketu tiče, Bajern je u novu sezonu išao sa pet novih lica – Isak Bonga, Fredi Gilespi, Elijas Haris, Kasijus Vinston i Jan Niklas-Vimberg. Trinkijeri u pohod na treće uzastopno četvrtfinale raspolaže timom koji ima dubinu i kog odlikuje fleksibilnost.

Ipak, Bavarci imaju dosta kadrovskih poteškoća pred meč sa Zvezdom. Bonga i Elijas Haris su na treninzima rehabilitacije i postoji neka mogućnost da zaigraju. Džejson Džordž je prehlađen, Žan Mark Šiško inficiran, Rubit ima problema sa leđima, a Otelo Hanter sa butinom.

Što se tiče rostera Zvezde, postojale su neke indicije da bi Nedović mogao da uđe u stroj, mada je situacija maglovita. U prethodnim utakmicama crveno-beli su osetno bili desetkovani sa igračima iz spoljne linije, što je vidno uticalo na organizaciju igre u prelomnim momentima.

Trener Jovanović se nada boljem zdravstvenom biltenu i ne skriva ambicije pred susret – “Bajern je rezultatski u situaciji istoj kao i mi, biće jako motivisan da prekine negativni niz. I mi imamo svoje ambicije, igramo na domaćem terenu, pred našom publikom. Nadam se da ćemo pre svega biti zdravi i spremni. Ako tako bude, igraćemo sigurno sa velikim požrtvovanjem i energijom”.

Meč u Hali Aleksandar Nikolić sudiće Sreten Radović, Gitis Viljus i Are Haliko.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama