Fudbal Fudbal/Najava utakmica CZBG

Zvezdina poslednja šansa – pobeda ili ništa drugo

U pretposlednjem kolu grupne faze UEFA Liga Evrope, Crvena zvezda će dočekati aktuelnog šampiona Turske u meču gde je pobeda jedini željeni ishod.

Sa malim izgledima da izađe iz grupe Crvenoj zvezdi preostaju dve utakmice, ali je neupitno da će ekipa dati svoj maksimum u pokušaju da preokrene situaciju u svoju korist. Poslednja šansa da se odbije pozdrav sa brzim krajem evropskih večeri je meč u četvrtak protiv Trabzonspora.

Turska ekipa je jedina koja je totalno nadigrala crveno-bele u grupnoj fazi. Bio je to najbolji meč u tom delu sezone koji su odigrali Turci, dok je Crvena zvezda na obodima Anadolije prikazala svoje najgore ovosezonsko lice. Konsolidovali su se timovi od tog susreta. Uverljivo slavlje protiv Monaka (4:0) dalo je ogroman zamah Turcima koji su izbili na drugo meto grupe. U ekstatičnom momentumu, “oluja sa crnog mora” je ostala neporažena na vrelom gostovanju Bešiktašu (2:2) i sigurnom igrom je savladala Sivaspor (1:0).

Zadatak crveno-belima neće olakšati izostanak Sanoga zbog povrede. Kako Mijailović nema pravo nastupa u evropskim takmičenjima, izvesno da će se u veznom redu sa Kangom naći Slavoljub Srnić. Ne treba isključiti Kangvu iz kombinacije, mada meč u Trabzonu koji je igrao nije oduševio pošto je isključen zbog drugog žutog kartona. Izgledao je inferiorno u svim segmentima igre, što je turskoj ekipi donelo kontrolu na sredini terena.

Ipak, Kanga i Kangva su na tom meču svojim mobilnim ofanzivnim kretanjima uspeli da poremete Siopisa tako da pruži slabo izdanje. Za očekivati je da se na Marakani za razliku od tog meča na sredini Trabzonspora nađe Žan-Filip Gbamen koji je u odličnoj formi. Protiv Monaka i Sivasa je odigrao sjajno i trenutno je jedan od najboljih igrača turskog šampiona, koji je u njemu dobio sjajnu podršku za Hamšika koji može da odigra rasterećenije i raznovrsnije.

Trabzonspor još uvek najveće probleme ima sa krilnim napadačima. Trezege je najbolju partiju pružio protiv Zvezde, ali se onda vratio na loše ili promenljive partije. Avdži ga forsira po desnoj strani, iako je više pokazivao kao levo krilo, kao što je slučaj u meču sa Bešikašom. Na tom meču na desnoj strani je igrao Omjur Abdulkadir, kontroverzni i neispunjeni potencijal, ali je njegova sezona za zaborav. Poznato je da će gosti morati bez Maksija Gomeza koji je suspendovan.

Složen zadatak stoji pred fudbalerima našeg kluba. Svaki drugi ishod sem pobede izvesno znači ispadanje iz grupe. I sa pobedom Crvena zvezda ne zavisi od sebe u daljoj igri za prolaz, treba osluškivati rezultat iz Budimpešte, a onda u poslednjem kolu sledi gostovanje u Francuskoj. Zbog jako uverljivog slavlja Trabzona nad Monakom, Zvezda mora da juri i gol razliku ubedljivom pobedom zbog potencijalnog slučaja bodovnog poravnanja i formiranja “trougla”.

Misija deluje komlikovano, ali u Zvezdinoj biti su velika dela.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

 

 

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama