Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице СДЦЗ

Звезда максимално до друге рунде квалификација за ЛШ

Одбојкашице Црвене звезде избориле су пласман у 2. коло квалификација за Лигу шампиона, пошто је и у реваншу прве рунде савладала финског шампиона Кусамо максималним резултатом 3:0. Већ после два освојена сета, било је јасно да су црвено-беле избориле пласман у наредну рунду, али је екипа ратка Павличевића сјајно одиграла и трећи период, у којем су и играћчице са клупе добиле шансу.

Први сет је почео са 10:5 у корист Финкиња, па је и малобројна публика у дворани у Рованијемију помислила да би њихове љубимице у реваншу могле да буду равноправнији ривал првакињама Србије.

Ипак, на сервисе Александре Ћировић, уз неколико одличних одбрана, прорадио је Звездин контранапад, па су Адела Хелић, Јелена Стојић и Ана Живојиновић врло брзо довеле ствари на своје место.

Од Звездиног вођства 15:13, уследила је серија од 8:0, па је убедљиво добијен први сет прилично „убио“ борбени морал домаћих, које су још само на почетку другог периода биле равноправан ривал.

Звезда је добијала готово све дуге поене, нападала без грешке, а чврст блок најчешће је заустављао покушаје Дебел и Азеведо.

У трећем периоду, после вођства црвено-белих од 9:0, домаћину је претила права катастрофа, али су на крају ипак успеле да дођу до 13 поена. Тренер шампионки Србије, Ратко Павличевић, пружио је шансу и Карини Денисовој, Александри Јањић, Тијани Врцељ и Тари Таубнер, које су оправдале указано поверење.

У победничком тиму Адела Хелић је освојила 17 поена, Ана Живојиновић 16, а Божица Марковић 10. Код домаћих, Ранелс и Азеведо су освојиле по седам поена.

Црвена звезда ће у среду сазнати име противника у другој рунди квалификација за ЛШ. У овом тренутку, загребачка Младост је далеко ближа двомечу са Београђанкама, пошто је у првом сусрету као домаћин остварила победу над Калцитом из Камника (Словенија) од 3:0. Шампионкама Хрватске су за пролаз у наредну рунду потребна два сета, а уколико Словенке забележе победу вредну три бода (3:0 или 3:1), играће се Златни сет до 15.

Друга рунда квалификација за ЛШ, на програму је 2. и 9. новембра.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМУ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама