Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Zvezda maksimalno do druge runde kvalifikacija za LŠ

Odbojkašice Crvene zvezde izborile su plasman u 2. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto je i u revanšu prve runde savladala finskog šampiona Kusamo maksimalnim rezultatom 3:0. Već posle dva osvojena seta, bilo je jasno da su crveno-bele izborile plasman u narednu rundu, ali je ekipa ratka Pavličevića sjajno odigrala i treći period, u kojem su i igraćčice sa klupe dobile šansu.

Prvi set je počeo sa 10:5 u korist Finkinja, pa je i malobrojna publika u dvorani u Rovanijemiju pomislila da bi njihove ljubimice u revanšu mogle da budu ravnopravniji rival prvakinjama Srbije.

Ipak, na servise Aleksandre Ćirović, uz nekoliko odličnih odbrana, proradio je Zvezdin kontranapad, pa su Adela Helić, Jelena Stojić i Ana Živojinović vrlo brzo dovele stvari na svoje mesto.

Od Zvezdinog vođstva 15:13, usledila je serija od 8:0, pa je ubedljivo dobijen prvi set prilično „ubio“ borbeni moral domaćih, koje su još samo na početku drugog perioda bile ravnopravan rival.

Zvezda je dobijala gotovo sve duge poene, napadala bez greške, a čvrst blok najčešće je zaustavljao pokušaje Debel i Azevedo.

U trećem periodu, posle vođstva crveno-belih od 9:0, domaćinu je pretila prava katastrofa, ali su na kraju ipak uspele da dođu do 13 poena. Trener šampionki Srbije, Ratko Pavličević, pružio je šansu i Karini Denisovoj, Aleksandri Janjić, Tijani Vrcelj i Tari Taubner, koje su opravdale ukazano poverenje.

U pobedničkom timu Adela Helić je osvojila 17 poena, Ana Živojinović 16, a Božica Marković 10. Kod domaćih, Ranels i Azevedo su osvojile po sedam poena.

Crvena zvezda će u sredu saznati ime protivnika u drugoj rundi kvalifikacija za LŠ. U ovom trenutku, zagrebačka Mladost je daleko bliža dvomeču sa Beograđankama, pošto je u prvom susretu kao domaćin ostvarila pobedu nad Kalcitom iz Kamnika (Slovenija) od 3:0. Šampionkama Hrvatske su za prolaz u narednu rundu potrebna dva seta, a ukoliko Slovenke zabeleže pobedu vrednu tri boda (3:0 ili 3:1), igraće se Zlatni set do 15.

Druga runda kvalifikacija za LŠ, na programu je 2. i 9. novembra.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama