Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Crvena zvezda Grundfos – Šamot 30:22 (17:11)

Četvrtu pobedu u pet dosadašnjih kola rukometaši Crvene zvezde ostvarili su trijumfom nad Šamotom u „Šumicama“ – 30:22 (17:11).

Bez većih problema, osim pada u igru sredinom drugog poluvremena, crveno-beli su stigli do nove pobede na otvaranju pete runde ARKUS lige. Ono što raduje jeste povratak na teren Ivana Horvata posle duge pauze i oporavka od povrede i debi Miloša Bujišića, koji se povredio tokom priprema.

Prijala je dvonedeljna pauza ekipi Ratka Đurkovića pred vrlo bitne mečeve u nastavku sezone. Od samog starta su diktirali tempo, vrlo brzo se odlepili serijom 4:0, zatim u novoj seriji kreirali i +7, (15:8). Nekoliko prestrogih isključenja arbitara je uvelo u problem Mirka Đurovića sa dva isključenja, 8 minuta sa igračem u prvom periodu, i dva promašena zicera su uticali da razlika ne bude i veća. Efektni golovi Draška Nenadića i Marka Knežević doneli su 17:9, ali su uspeli gosti do kraja poluvremena da smanje minus. Dimitrije Jelić je zaustavio sedmerac Radosavljeviću u 22.minutu, ali je isti igrač uz pomoć mladog Simona Mrde, koji se istakao u redovima gostiju, smanjio na 17:11.

U drugom poluvremenu, Šamot je malo po malo uspevao da prepolovi minus, a zatim da preko Mrde dođe i do minusa od samo dva gola, 20:18 u 46.minutu. I pored pada u igri, Nikola Perić i Dimitrije Jelić su odbranama uneli potrebnu energiju, zaustavili još tri sedmerca, dok na drugoj strani Crvena zvezda nije pogodila iz dva puta sa sedam metara. Zategli su odbranu crveno-beli, koji su uspeli da se odbrane i sa dva igrača manje, Rotem Segal je postigao četiri gola u kratkom periodu, i vratili su razliku na sedam golova, 27:20. Do kraja nije bilo promena, tačku na meč stavio još jednim lepim golom Marko Knežević za 30:28.

Osim u Kragujevcu, kada su postigli 29 golova, crveno-beli su i četvrti put u sezoni postigli 30+ golova, što je jedino uspelo Metaloplastici, za sada.

Knežević je bio i najefikasniji sa 8 golova, Segal je pogodio 7 puta, uz epitet igrača meča, dok su Nenadić i Vučićević postigli tri gola.

U narednom kolu na Banjici nas očekuje 92. „večiti derbi“, posle skoro 3 godine pauze i prilika za prekid neugodnog niza. Nakon toga rukometni klasik u „Šumicama“ i derbi srpskog rukometa protiv Metaloplastike.

CRVENA ZVEZDA GRUNDFOS – ŠAMOT 30:22 (17:11)
Beograd, hala: „Šumice“. Gledalaca: 150. Sudije: Nikola Musić i Stevan Đurašinović (Vrbas). Isključenja: Crvena zvezda 16, Šamot 4 minuta. Sedmerci: Crvena zvezda 2, Šamot 5(1).

CRVENA ZVEZDA GRUNDFOS: Đurović 1, Horvat, Simić 2, Nenadić 3, Majdub 1, Kolundžić 2, Panić 1, Jelić, Segal 7, Šmigić, Vučićević 3, Knežević 8, Perić, Bujišić 1, Šljukić 1, Kankaraš. Trener: Ratko Đurković

ŠAMOT: Čolović, Preković, V.Radisavljević, Ilić, Barbatesković 4, N.Radisavljević 6, Živojinović 4(1), Praščević, Spasić, Krejović, Mrdović, Lomić, Milinić, Antić 1, Marić, Mrda 7. Trener: Slobodan Jedoksić

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama