Рукомет Рукомет/Извештаји СДЦЗ

Црвена звезда Грундфос – Шамот 30:22 (17:11)

Четврту победу у пет досадашњих кола рукометаши Црвене звезде остварили су тријумфом над Шамотом у „Шумицама“ – 30:22 (17:11).

Без већих проблема, осим пада у игру средином другог полувремена, црвено-бели су стигли до нове победе на отварању пете рунде АРКУС лиге. Оно што радује јесте повратак на терен Ивана Хорвата после дуге паузе и опоравка од повреде и деби Милоша Бујишића, који се повредио током припрема.

Пријала је двонедељна пауза екипи Ратка Ђурковића пред врло битне мечеве у наставку сезоне. Од самог старта су диктирали темпо, врло брзо се одлепили серијом 4:0, затим у новој серији креирали и +7, (15:8). Неколико престрогих искључења арбитара је увело у проблем Мирка Ђуровића са два искључења, 8 минута са играчем у првом периоду, и два промашена зицера су утицали да разлика не буде и већа. Ефектни голови Драшка Ненадића и Марка Кнежевић донели су 17:9, али су успели гости до краја полувремена да смање минус. Димитрије Јелић је зауставио седмерац Радосављевићу у 22.минуту, али је исти играч уз помоћ младог Симона Мрде, који се истакао у редовима гостију, смањио на 17:11.

У другом полувремену, Шамот је мало по мало успевао да преполови минус, а затим да преко Мрде дође и до минуса од само два гола, 20:18 у 46.минуту. И поред пада у игри, Никола Перић и Димитрије Јелић су одбранама унели потребну енергију, зауставили још три седмерца, док на другој страни Црвена звезда није погодила из два пута са седам метара. Затегли су одбрану црвено-бели, који су успели да се одбране и са два играча мање, Ротем Сегал је постигао четири гола у кратком периоду, и вратили су разлику на седам голова, 27:20. До краја није било промена, тачку на меч ставио још једним лепим голом Марко Кнежевић за 30:28.

Осим у Крагујевцу, када су постигли 29 голова, црвено-бели су и четврти пут у сезони постигли 30+ голова, што је једино успело Металопластици, за сада.

Кнежевић је био и најефикаснији са 8 голова, Сегал је погодио 7 пута, уз епитет играча меча, док су Ненадић и Вучићевић постигли три гола.

У наредном колу на Бањици нас очекује 92. „вечити дерби“, после скоро 3 године паузе и прилика за прекид неугодног низа. Након тога рукометни класик у „Шумицама“ и дерби српског рукомета против Металопластике.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС – ШАМОТ 30:22 (17:11)
Београд, хала: „Шумице“. Гледалаца: 150. Судије: Никола Мусић и Стеван Ђурашиновић (Врбас). Искључења: Црвена звезда 16, Шамот 4 минута. Седмерци: Црвена звезда 2, Шамот 5(1).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС: Ђуровић 1, Хорват, Симић 2, Ненадић 3, Мајдуб 1, Колунџић 2, Панић 1, Јелић, Сегал 7, Шмигић, Вучићевић 3, Кнежевић 8, Перић, Бујишић 1, Шљукић 1, Канкараш. Тренер: Ратко Ђурковић

ШАМОТ: Чоловић, Прековић, В.Радисављевић, Илић, Барбатесковић 4, Н.Радисављевић 6, Живојиновић 4(1), Прашчевић, Спасић, Крејовић, Мрдовић, Ломић, Милинић, Антић 1, Марић, Мрда 7. Тренер: Слободан Једоксић

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама