Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Црвено-бели убедљиви у првом мечу у Барселони

Ватерполисти Црвене звезде убедљиво су савладали словачке Кошице 24:4 (7:2, 5:1, 5:1, 7:0), у првом мечу квалификационог турнира ЛЕН Еврокупа у Барселони.

Већ у првој четвртини решили су питање победника изабраници Дејана Савића, који је данас прилику пружио и млађим играчима а ван састава су били Суботић и Басара.

Црвена звезда је отворила меч са 4:1, прецизни су били Вукићевић, који је одиграо своју 100. утакмицу у капици Звезде, Марковић, Танкосић и Васић, да би са три гола већ после осам минута одредио питање победника Марко Радовић – 7:2.

У другој четвртини у истом ритму су наставили црвено-бели, овог пута три пута је био прецизан Гајић, по једном Банићевић и Милојевић за 12:3, а двоцифрену предност донео је својим другим голом Бојан Банићевић на почетку трећег периода, (13:3). Вељко Танкосић је са три гола завршио трећи период игре за 17:4.

У последњем кварталу на голу је био Михаило Ивановић, Радовић је са пет метара стигао до свог четвртог гола, а затим је два пута био прецизан Васић. У стрелце су се уписали и Вељко Фуштић и Лука Гавриловић, и постигли своје дебитантске голове за Црвену звезду. Управо је и Гавриловић поставио коначан резултат другим голом – 24:4.

Најефикаснији су са по 4 гола били Радовић, Танкосић и Гајић, Васић је постигао три.

Противник нашем тиму другог дана турнира, сутра од 19:10 биће трећепласирана екипа италијанске Серија А – Трст, док нас у петак очекује дупли програм.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – КОШИЦЕ 24:4 (7:2, 5:1, 5:1, 7:0)
Барселона, базен: „Хосеп Валес“. Судије: Гислан Деон (Француска) и Леван Беришвили (Грузија). Петерци: Црвена звезда 4(4), Кошице 1.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Танкосић 4, Гавриловић 2(1), Марковић 1, Гајић 4(1), Васић 3, Банићевић 2, Фуштић 1, Вукићевић 2, Семан, Милојевић 1, Радовић 4(2), Ивановић. Тренер: Дејан Савић

КОШИЦЕ: Јунхин, Мижичук, Хирјак, Гривалски 1, Мотил, Афанасев, Дили, Орем, Јухаш 3, Ткач, Халушка, Ховат, Коварик. Тренер: Роберт Каид

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама