Одбојка Одбојка/Вести Одбојкашице СДЦЗ

Ђурђевић: Озбиљно против Партизана

Морале су изабранице Ратка Павличевића да архивирају пораз у Купу Србије против Омладинца, јер их већ сутра очекује велики дерби.

Одбрану титуле одбојкашице Црвене звезде почињу дуелом против Партизана, а утакмица се игра од 17.00 часова у СЦ „Мастер“ у Земуну.

– Улазимо озбиљно у утакмицу са Партизаном. Занимљив почетак сезоне. Сваки меч морамо да схватимо озбиљно без обзира да ли се ради о дербију или не. Волели бисмо да почнемо сезону победом, учинићемо све што је у нашој моћи да тако и буде – истакла је Сања Ђурђевић, либеро Црвене звезде.

Како сте прихваћени у Црвеној звезди, с обзиром да сте дошли у шампионски тим из ЖОК Уб.

– Мени је сваки почетак, диван и занимљив. Сналазим се добро, прија ми промена и рад у Црвеној звезди. Надам се најбољем како за мене, тако и за клуб. Радујем се првој утакмици са Партизаном, али и наставку сезоне.

Иза вас је занимљива недеља у којој сте се радовале, али и туговале, прво сте освојиле трећи трофеј у сезони Суперкуп, а потом сте изгубили од Омладинца у Купу Србије. Какво је расположење у екипи?

– Победе и порази су саставни део спорта, одбојке. Дешавају се такве ствари, морамо да се носимо са тим. То је тек прва утакмица, а пред нама је цело првенство да се радујемо. Морамо да наставимо даље, не бисмо били професионалци, да завршимо овде.

Како је тај пораз у Купу Србије утицао генерално на екипу, да ли сте спремне за Партизан?

– Морале смо да се опоравимо. Није битно како се ко осећа у овом тренутку, једноставно пред нама су нови изазови, идемо даље. Морамо да се понашамо као професионалци.

Пред вама је и прва утакмица у Европи, играте са екипом из Полки из Финске, да ли сте имали прилике да их боље упознате?

– Нисмо имали много прилике да их упознамо, јер је тренутно акценат на утакмици са Партизаном. Верујем да ћемо од недеље већ бити фокусиране само на Финкиње.

Звезда је клуб који тражи резултате, има ли притисак у том смислу да једноставно и ова сезона мора да буде успешна као и претходна?

– Притисак код некога изазове нешто позитивно, код неког негативно, али свако ко дође у Црвену звезду мора да буде свестан тога. Ово је велики клуб и тражи резултате. Све смо с разлогом доведене у Љутице Богдана, морамо да се изборимо са притиском – закључила је Сања Ђурђевић.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама