Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Crveno-beli ubedljivi u prvom meču u Barseloni

Vaterpolisti Crvene zvezde ubedljivo su savladali slovačke Košice 24:4 (7:2, 5:1, 5:1, 7:0), u prvom meču kvalifikacionog turnira LEN Evrokupa u Barseloni.

Već u prvoj četvrtini rešili su pitanje pobednika izabranici Dejana Savića, koji je danas priliku pružio i mlađim igračima a van sastava su bili Subotić i Basara.

Crvena zvezda je otvorila meč sa 4:1, precizni su bili Vukićević, koji je odigrao svoju 100. utakmicu u kapici Zvezde, Marković, Tankosić i Vasić, da bi sa tri gola već posle osam minuta odredio pitanje pobednika Marko Radović – 7:2.

U drugoj četvrtini u istom ritmu su nastavili crveno-beli, ovog puta tri puta je bio precizan Gajić, po jednom Banićević i Milojević za 12:3, a dvocifrenu prednost doneo je svojim drugim golom Bojan Banićević na početku trećeg perioda, (13:3). Veljko Tankosić je sa tri gola završio treći period igre za 17:4.

U poslednjem kvartalu na golu je bio Mihailo Ivanović, Radović je sa pet metara stigao do svog četvrtog gola, a zatim je dva puta bio precizan Vasić. U strelce su se upisali i Veljko Fuštić i Luka Gavrilović, i postigli svoje debitantske golove za Crvenu zvezdu. Upravo je i Gavrilović postavio konačan rezultat drugim golom – 24:4.

Najefikasniji su sa po 4 gola bili Radović, Tankosić i Gajić, Vasić je postigao tri.

Protivnik našem timu drugog dana turnira, sutra od 19:10 biće trećeplasirana ekipa italijanske Serija A – Trst, dok nas u petak očekuje dupli program.

CRVENA ZVEZDA – KOŠICE 24:4 (7:2, 5:1, 5:1, 7:0)
Barselona, bazen: „Hosep Vales“. Sudije: Gislan Deon (Francuska) i Levan Berišvili (Gruzija). Peterci: Crvena zvezda 4(4), Košice 1.

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Tankosić 4, Gavrilović 2(1), Marković 1, Gajić 4(1), Vasić 3, Banićević 2, Fuštić 1, Vukićević 2, Seman, Milojević 1, Radović 4(2), Ivanović. Trener: Dejan Savić

KOŠICE: Junhin, Mižičuk, Hirjak, Grivalski 1, Motil, Afanasev, Dili, Orem, Juhaš 3, Tkač, Haluška, Hovat, Kovarik. Trener: Robert Kaid

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama