Košarka Košarka/Izveštaji i analize CZBG

Pobeda ostala u Beogradu posle čvrstog regionalnog derbija

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su da u regionalnom derbiju savladaju ekipu podgoričke Budućnosti rezultatom 69:65

Crveno-beli su odlično otvorili utakmicu. Bentil je sa sedam poena u ranoj fazi najavio raspoloženje. Defanziva je bila čvrsta pa gostujući tim nije uspevao lako da pronađe rešenja u napadu. Na drugoj strani terena, naši igrači veoma su dobro eksploatisali prostor koji im je gostujuća ekipa ostavljala pa je lako nalazila poene bekdor pasova.

Trener gostiju pozvao je tajm-aut nakon čeka se njegova ekipa konsolidovala. U tim momentima gledali smo tečniji meč. Igor Drobnjak je svojim ulaskom promenio ritam i sa dva teška pogotka sa distance svoju ekipu vratio u egal. Na njegovim krilima uspela je gostujuća ekipa da stigne i do preokreta u drugoj deonici, ali su Petrušev i debitant Raduljica odgovorili.

Zatim je propadio šut u našoj ekipi i pogocima Holanda i Bentila, Zvezda je opet otišla na osam poena prednosti. U tim momentima intnzitet odbrane bio je visok, a poenima Luke Mitrovića razlika je postala dvocifrena. Ipak, naš tim nije uspeo da odbrani poslednji napad pa je Budućnost poenima Buta vratila jednocifreni deficit pred odlazak na pauzu.

Doskorašnji košarkaš Zvezde, Eron Vajt, dočekan prigodnim poklonom

U nastavku, gledala se rastrzana igra sa obe strane. Filip Petrušev je odgovorio na trojku Rejnoldsa i najavio da će ovaj period proteći u njegovom znaku. Značajno se osetio nedostatak Stefana Markovića, uz već ranije odsutne Nedovića i Dobrića. Adams i Ivanović nisu uspevali da isporuče poene, pa je ekipu vukao Petrušev koji je u ovom delu zabeležio sedam uzastopnih poena.

Gosti su primenili taktiku udvajanja Ivanovića u druom poluvremenu, što je uticalo na lošu organizaciju igre. Sa izlaskom Petruševa nakon nove dvocifrene prednosti, značajno se osetio pad u igri usled slabe organizacije igre. Tu je opet nastupio Drobnjak, jedini dvocifreni igrač u svom timu, i svojim poenima vratio Budućnost na četiri koša zaostatka. Važnu rolu u tom periodu odigrao je i Kamenjaš sa svojim poenima i dva bekdor dodavanja kojim su gosti došli do lakih poena.

U poslednjem periodu Zvezda je dugo bila bez koša, pa su plavi poenima Lazića, Atića i Drobnjaka došli do preokreta. Prvi poeni vredni izjednačenja došli su posle polaganja Mitrovića na asistenciju Adamsa. Važnu trojku pogodio je Holand, a onda se do kraja meča gledala penal završnica u kojoj su crveno-beli ostali pribrani i zabeležili trijumf.

Posle drugog kola ABA lige Zvezda je ostala na maksimalnom učinku, zabeleživši važnu pobedu u rengionalnom derbiju pred dolazak ekipe Panatinaikosa i ovosezonske evroligaške premijere na domaćem terenu.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama