Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе ЦЗБГ

Победа остала у Београду после чврстог регионалног дербија

Кошаркаши Црвене звезде успели су да у регионалном дербију савладају екипу подгоричке Будућности резултатом 69:65

Црвено-бели су одлично отворили утакмицу. Бентил је са седам поена у раној фази најавио расположење. Дефанзива је била чврста па гостујући тим није успевао лако да пронађе решења у нападу. На другој страни терена, наши играчи веома су добро експлоатисали простор који им је гостујућа екипа остављала па је лако налазила поене бекдор пасова.

Тренер гостију позвао је тајм-аут након чека се његова екипа консолидовала. У тим моментима гледали смо течнији меч. Игор Дробњак је својим уласком променио ритам и са два тешка поготка са дистанце своју екипу вратио у егал. На његовим крилима успела је гостујућа екипа да стигне и до преокрета у другој деоници, али су Петрушев и дебитант Радуљица одговорили.

Затим је пропадио шут у нашој екипи и погоцима Холанда и Бентила, Звезда је опет отишла на осам поена предности. У тим моментима интнзитет одбране био је висок, а поенима Луке Митровића разлика је постала двоцифрена. Ипак, наш тим није успео да одбрани последњи напад па је Будућност поенима Бута вратила једноцифрени дефицит пред одлазак на паузу.

Доскорашњи кошаркаш Звезде, Ерон Вајт, дочекан пригодним поклоном

У наставку, гледала се растрзана игра са обе стране. Филип Петрушев је одговорио на тројку Рејнолдса и најавио да ће овај период протећи у његовом знаку. Значајно се осетио недостатак Стефана Марковића, уз већ раније одсутне Недовића и Добрића. Адамс и Ивановић нису успевали да испоруче поене, па је екипу вукао Петрушев који је у овом делу забележио седам узастопних поена.

Гости су применили тактику удвајања Ивановића у друом полувремену, што је утицало на лошу организацију игре. Са изласком Петрушева након нове двоцифрене предности, значајно се осетио пад у игри услед слабе организације игре. Ту је опет наступио Дробњак, једини двоцифрени играч у свом тиму, и својим поенима вратио Будућност на четири коша заостатка. Важну ролу у том периоду одиграо је и Камењаш са својим поенима и два бекдор додавања којим су гости дошли до лаких поена.

У последњем периоду Звезда је дуго била без коша, па су плави поенима Лазића, Атића и Дробњака дошли до преокрета. Први поени вредни изједначења дошли су после полагања Митровића на асистенцију Адамса. Важну тројку погодио је Холанд, а онда се до краја меча гледала пенал завршница у којој су црвено-бели остали прибрани и забележили тријумф.

После другог кола АБА лиге Звезда је остала на максималном учинку, забележивши важну победу у ренгионалном дербију пред долазак екипе Панатинаикоса и овосезонске евролигашке премијере на домаћем терену.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама