Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда славила против Будућности у 2. колу АБА лиге

Кошаркаши Црвене звезде мтс остварили су велику победу у првом овосезонском регионалном дербију, пошто су савладали екипу Будућности резултатом 69:65 (20:19, 23:16, 12:16 и 14:14), у оквиру дербија другог кола АБА лиге.

Најефикаснији у редовима Црвене звезде је био Бентил са 16 поена, док су по 15 додали Петрушев и Митровић. Најбољи асистент је био Ивановић са 7 асистенција, док је Митровић ухватио највише лопти (9). Свако је дао свој допринос у овој чврстој и резултатски важној утакмици, али је на крају пресудила изузетно чврста одбрана коју су црвено-бели одиграли у последњих 5 минута утакмице.

Црвено-бели су изузетно мотивисано ушли у утакмицу и брзо стигли до предности 9:2. Од тих девет поена, седам је постигао Бен Бентил. Обе екипе су играле врло борбено у наставку, поен за поен, што је резултирало врло неизвесном првом деоницом која је припала Звезди 20:19.

Крај прве и почетак друге четвртине је обележио деби Мирослава Радуљице, који је за пет минута убацио 6 поена, али и значајно оптеретио противнички тим пеналима.

Црвена звезда је у другој четвртини била бољи противник. Гости из Подгорице су на све начине покушавали да остану у резултатском егалу, међутим чврстом одбраном и разноврсном игром у нападу Звезда је отишла на 11 разлике (41:30). У истом ритму се завршило полувреме 43:35. Велике проблеме гостујућој екипи у овој деоници су правили Звездини високи играчи који су комбинивано убацили 18 поена. Најефикаснији су били Бентил са 12 и Митровић са 9 постигнутих поена уз 7 скокова.

Нервоза обе екипе била је очигледна на старту другог полувремена, што се одразило на нешто лошији поентерски учинак, како једне тако и друге екипе. Ипак, искочио је у тим тренуцима вечерас одлични Филип Петрушев који “вукао” напад са седам узастопних поена у трећој деоници. Будућност је ипак одговорила и пришла на само четири поена заостатка (55:51).

Изузетно чврста последња четвртина била је показатељ важности ове утакмице. Гости су почетком деонице дошли до своје препознатљиве игре која им је донела вођство (55:57). Међутим, Црвена звезда је одмах након тога одреаговала и показала свој шампионски карактер. Уследила је серија 10:2 којом је Звезда дошла на шест поена предности (65:59) два минута пре краја. Меч је завршен без изненађења резултатом 69:65.

Шампион АБА лиге је овај меч играо у изузетно ослабљеном саставу јер тренер Владимир Јовановић није могао да рачуна на Огњена Добрића, Немању Недовића и Стефана Марковића због повреда.

КК Црвена звезда мтс: Холанд 10, Лазаревић 2, Адамс 2, Митровић 15, Лазић 2, Мартин, Радуљица 7, Ивановић, Илић, Петрушев 15, Топић, Бентил 16;

Будућност: Дробњак 19…

Паклени ритам на старту сезоне се наставља, те екипа Црвена звезде већ у четвртак дочекује Панатинаикос у оквиру другог кола Евролиге.

Извор: ККЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама