Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Crvena zvezda – Javor 4:1 (1:1)

Najbolji mogući debi za Miloša Milojevića na klupi Crvene zvezde – pobeda nad Javorom u okviru osmog kola Superlige rezultatom 4:1. Mrežu rivala načeo je Ohi Omojuanfo, a golgeterski raspucani bili su i Stefan Mitrović, El Fardu Ben i Veljko Nikolić, čime je naš klub nastavio trijumfalni niz u Superligi i podebljao maksimalan učinak.

 

Crvena zvezda – Javor 4:1 (1:1)

Stadion: Rajko  Mitić.

Gledalaca: 7551.

Sudija: Miloš Milanović.

Strelci: Ohi u 16, Mitrović u 74, Ben u 78. i Nikolić u 90. minutu za Crvenu zvezdu, a Marčić u 30. minutu za Javor.

Žuti kartoni: Mitrović, Srnić (Crvena zvezda), Vulić, Gigić, Obradović, Janjić, Dukure, Eliomar (Javor).

Crveni karton: Dukure (Javor).

Crvena zvezda: Borjan, Gobeljić, Eraković, Dragović, Azarov (od 63. Milunović), Sanogo (od 80. Srnić), Kanga, Kangva (od 63. Ibrahim), Ben, Mitrović (od 80. Nikolić), Ohi (od 54. Katai).

Rezerve: Popović, Stanković, Milunović, Leković, Srnić, Nikolić, Motika, Ibrahim, Katai.

Javor: Vulić, Đukić, Tojčić, Obradović, Janjić, Dukure, Marčić, Luković (od 55. Tanko), Nikolić, Kembel (od 76. Eliomar), Gigić (od 80. Maletić).

Rezerve: Velimirović, Vico, Petrović, Tanko, Ugočukve,Dolmagić, Ivelja, Maletić, Grabež, Eliomar, Basarić.

Sa novim trenerom, ali dobro poznatim licem, Crvena zvezda je dočekala ekipu Javora. Bez nekoliko standardnih prvotimaca, ali sa jednakim entuzijazmom i željom, naši fudbaleri su pristupili i ovom meču u nameri da nastave pobednički niz koji imaju u Superligi.

 Nisu navijači zaboravili sve ono što je Dejan Stanković uradio za Zvezdu, pa su mu skandirali u uvodnim minutima i tako mu odali zahvalnost za tri titule, dva kupa i dva prezmiljavanja u Evropi. Utakmica je mirno počela, a posle uvodnog uzbuđenja kada je Gigićev udarac izblokirao Dragović, prva konkretna prilika viđena je u sedmom minutu kada je lopta odskočila ispred Vulića i dobrano ga zbunila, ali nije Ohi uspeo to da iskoristi. Pretio je Ohi i u 11. minutu kada je Gobeljić izveo aut, a norveški napadač sjajno prihvatio loptu, i bez oklevanja gađao iskosa sa desne strane, ali preko gola.

Kružila je Zvezda oko šesnaesterca gostiju, a u 16. minutu je probijen „bedem“. Odlično se Mitrović zagradio na sredini terena, osvojio loptu i onda preciznim pasom „izbacio“ Ohija Omojuanfoa ispred Vulića, a takve situacije su poslastica za norveškog napadača, što je rutinskom realizacijom u bliži ugao to i dokazao.  Mirniji period prekinuli su Ben i Kangva u 27. minutu udarcima sa distance, međutim, u oba navrata je Vulić lako iskontrolisao loptu. Na drugoj strani, gosti su stigli do izjednačenja u 30. minutu kada je Marčić bio najviši u skoku i pogodio posle kontre.

 Stativa je bila saveznik Javora u 35. minutu , kada je Gobeljić prošao po desnoj strani i odigrao oštru loptu za Kangvu koji je pogodio okvir gola gostiju. Igrao se 41. minut kada su mogli da budu viđeni golovi na obe strane. Prvo je Marčić šutirao sa nekoliko metara, ali je Borjan sjajno odbranio, da bi na drugoj strani Ohi gađao preko gola iz izgledne pozicije, pa se na odmor otišlo sa nerešenim rezultatom.

Gosti su zapretili na startu drugog poluvreme kada je Marčić glavom pogodio prečku, dok je s druge strane Mitrović sa ivice kaznenog prostora gađao tik pored stative, međutim, odmah posle toga je Crvena zvezda preuzela potpunu inicijativu i konstantno se igralo u šesnaestercu Javora. Mogao je Katai odmah po ulasku na teren u 55. minutu da pogodi, ali se Vulić u stilu rukometnog golmana bacio i „ušao“ u šut naše „desetke“.

Udrac glavom Mitrovića iz 65. minuta promilio je pored stative gola koji čuva Vulić, a potom su i Milunović u dva navrata, a potom i Katai nakon kornera, mogli da donesu prednost Zvezdi. Ipak, do zasluženog gola su fudbaleri našeg tima došli u 74. minutu posle sjajne akcije čiji je začetnik bio Katai koji je pronašao Gobeljića na desnom boku, a brzonogi defanzivac poslao oštar pas u peterac za Stefana Mitrovića. Spremno je čekao loptu mladi reprezentativac Srbije i poslao je u praznu mrežu. Nije se tu Zvezda zaustavila, jer je svega četiri minuta kasnije pogodio i El Fardu Ben. Sjajna kotnra našeg tima i rutinska realizacija napadača sa Komora koji je sa desetak metara pogodio dalji ugao, posle dodavanja Ibrahima.

Ipak najlepši detalj na meču viđen je u 90. minutu kada je Veljko Nikolić prihvatio loptu na dvadeset metara i sjajno pogodio mrežu Vulića. 

Menjao je Milojević tokom čitavog drugog poluvremena, bio aktivan, a utisak je da je ulazak Kataija dosta toga pozitivnog doneo u igri našeg tima. Šansu su dobili još Milunović, Srnić, Ibrahim i Nikolić koji je upisao prve minute ove sezone, a ujedno i gol, dok će utakmicu dugo pamtiti i starter – Azarov, kome je ovo bio debi u Crvenoj zvezdi.

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama