Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Црвена звезда – Јавор 4:1 (1:1)

Најбољи могући деби за Милоша Милојевића на клупи Црвене звезде – победа над Јавором у оквиру осмог кола Суперлиге резултатом 4:1. Мрежу ривала начео је Охи Омојуанфо, а голгетерски распуцани били су и Стефан Митровић, Ел Фарду Бен и Вељко Николић, чиме је наш клуб наставио тријумфални низ у Суперлиги и подебљао максималан учинак.

 

Црвена звезда – Јавор 4:1 (1:1)

Стадион: Рајко  Митић.

Гледалаца: 7551.

Судија: Милош Милановић.

Стрелци: Охи у 16, Митровић у 74, Бен у 78. и Николић у 90. минуту за Црвену звезду, а Марчић у 30. минуту за Јавор.

Жути картони: Митровић, Срнић (Црвена звезда), Вулић, Гигић, Обрадовић, Јањић, Дукуре, Елиомар (Јавор).

Црвени картон: Дукуре (Јавор).

Црвена звезда: Борјан, Гобељић, Ераковић, Драговић, Азаров (од 63. Милуновић), Саного (од 80. Срнић), Канга, Кангва (од 63. Ибрахим), Бен, Митровић (од 80. Николић), Охи (од 54. Катаи).

Резерве: Поповић, Станковић, Милуновић, Лековић, Срнић, Николић, Мотика, Ибрахим, Катаи.

Јавор: Вулић, Ђукић, Тојчић, Обрадовић, Јањић, Дукуре, Марчић, Луковић (од 55. Танко), Николић, Кембел (од 76. Елиомар), Гигић (од 80. Малетић).

Резерве: Велимировић, Вицо, Петровић, Танко, Угочукве,Долмагић, Ивеља, Малетић, Грабеж, Елиомар, Басарић.

Са новим тренером, али добро познатим лицем, Црвена звезда је дочекала екипу Јавора. Без неколико стандардних првотимаца, али са једнаким ентузијазмом и жељом, наши фудбалери су приступили и овом мечу у намери да наставе победнички низ који имају у Суперлиги.

 Нису навијачи заборавили све оно што је Дејан Станковић урадио за Звезду, па су му скандирали у уводним минутима и тако му одали захвалност за три титуле, два купа и два презмиљавања у Европи. Утакмица је мирно почела, а после уводног узбуђења када је Гигићев ударац изблокирао Драговић, прва конкретна прилика виђена је у седмом минуту када је лопта одскочила испред Вулића и добрано га збунила, али није Охи успео то да искористи. Претио је Охи и у 11. минуту када је Гобељић извео аут, а норвешки нападач сјајно прихватио лопту, и без оклевања гађао искоса са десне стране, али преко гола.

Кружила је Звезда око шеснаестерца гостију, а у 16. минуту је пробијен „бедем“. Одлично се Митровић заградио на средини терена, освојио лопту и онда прецизним пасом „избацио“ Охија Омојуанфоа испред Вулића, а такве ситуације су посластица за норвешког нападача, што је рутинском реализацијом у ближи угао то и доказао.  Мирнији период прекинули су Бен и Кангва у 27. минуту ударцима са дистанце, међутим, у оба наврата је Вулић лако исконтролисао лопту. На другој страни, гости су стигли до изједначења у 30. минуту када је Марчић био највиши у скоку и погодио после контре.

 Статива је била савезник Јавора у 35. минуту , када је Гобељић прошао по десној страни и одиграо оштру лопту за Кангву који је погодио оквир гола гостију. Играо се 41. минут када су могли да буду виђени голови на обе стране. Прво је Марчић шутирао са неколико метара, али је Борјан сјајно одбранио, да би на другој страни Охи гађао преко гола из изгледне позиције, па се на одмор отишло са нерешеним резултатом.

Гости су запретили на старту другог полувреме када је Марчић главом погодио пречку, док је с друге стране Митровић са ивице казненог простора гађао тик поред стативе, међутим, одмах после тога је Црвена звезда преузела потпуну иницијативу и константно се играло у шеснаестерцу Јавора. Могао је Катаи одмах по уласку на терен у 55. минуту да погоди, али се Вулић у стилу рукометног голмана бацио и „ушао“ у шут наше „десетке“.

Удрац главом Митровића из 65. минута промилио је поред стативе гола који чува Вулић, а потом су и Милуновић у два наврата, а потом и Катаи након корнера, могли да донесу предност Звезди. Ипак, до заслуженог гола су фудбалери нашег тима дошли у 74. минуту после сјајне акције чији је зачетник био Катаи који је пронашао Гобељића на десном боку, а брзоноги дефанзивац послао оштар пас у петерац за Стефана Митровића. Спремно је чекао лопту млади репрезентативац Србије и послао је у празну мрежу. Није се ту Звезда зауставила, јер је свега четири минута касније погодио и Ел Фарду Бен. Сјајна котнра нашег тима и рутинска реализација нападача са Комора који је са десетак метара погодио даљи угао, после додавања Ибрахима.

Ипак најлепши детаљ на мечу виђен је у 90. минуту када је Вељко Николић прихватио лопту на двадесет метара и сјајно погодио мрежу Вулића. 

Мењао је Милојевић током читавог другог полувремена, био активан, а утисак је да је улазак Катаија доста тога позитивног донео у игри нашег тима. Шансу су добили још Милуновић, Срнић, Ибрахим и Николић који је уписао прве минуте ове сезоне, а уједно и гол, док ће утакмицу дуго памтити и стартер – Азаров, коме је ово био деби у Црвеној звезди.

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама