Košarka Košarka/Vesti

Crvena zvezda je dobila novo pojačanj, Džon Holand je stigao!

Amerikanac Džon Holand novo je pojačanje Crvene zvezde!

Ovaj 33. godišnji košarkaš koji može podjednako uspešno da igra na pozicijama 2 i 3, potpisao je ugovor sa crveno-belima za narednu takmičarku sezonu 2022-2023.

Džon Holand rođen je 1988.godine u Njujorku, visok je 196 centimetara i težak 93 kilograma, ima višegodišnje iskustvo igranja u NBA ligi i Evropi, a u prethodne dve sezone sa velikim uspehom nastupao je za ekipe Uniksa iz Kazanja i turske Burse iz koje je i prešao u Crvenu zvezdu.

Igrač ogromne energije, izuzetno čvrst u odbrani i odličan napadač, Džon Holand je prve košarkaške korake napravio na koledžu Boston, a onda nastupao za ekipe u Francuskoj, Španiji, Turskoj, NBA ligašima Boston i Klivlend.

Nakon nekoliko angažmana u rodnom Portoriku, vratio u Evropu 2019. godine i nastupao sa velikim uspehom za ekipe Hapoela, Uniksa i ekipe Burse u kojoj je bio integralni deo uspeha i istorijskog plasmana tog kluba u finale Evrokupa.

Džon Holand je treće pojačanje KK Crvena zvezda mts u letnjem prelaznom roku, nakon Nemanje Nedovića i Hasana Martina, a klub nastavlja sa intenzivnim radom u prelaznom roku na ojačanju takmičarske ekipe za narednu sezonu.

John welcome to Crvena zvezda!

Izvor: KKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama