Кошарка Кошарка/Вести

Црвена звезда је добила ново појачањ, Џон Холанд је стигао!

Американац Џон Холанд ново је појачање Црвене звезде!

Овај 33. годишњи кошаркаш који може подједнако успешно да игра на позицијама 2 и 3, потписао је уговор са црвено-белима за наредну такмичарку сезону 2022-2023.

Џон Холанд рођен је 1988.године у Њујорку, висок је 196 центиметара и тежак 93 килограма, има вишегодишње искуство играња у НБА лиги и Европи, а у претходне две сезоне са великим успехом наступао је за екипе Уникса из Казања и турске Бурсе из које је и прешао у Црвену звезду.

Играч огромне енергије, изузетно чврст у одбрани и одличан нападач, Џон Холанд је прве кошаркашке кораке направио на колеџу Бостон, а онда наступао за екипе у Француској, Шпанији, Турској, НБА лигашима Бостон и Кливленд.

Након неколико ангажмана у родном Порторику, вратио у Европу 2019. године и наступао са великим успехом за екипе Хапоела, Уникса и екипе Бурсе у којој је био интегрални део успеха и историјског пласмана тог клуба у финале Еврокупа.

Џон Холанд је треће појачање КК Црвена звезда мтс у летњем прелазном року, након Немање Недовића и Хасана Мартина, а клуб наставља са интензивним радом у прелазном року на ојачању такмичарске екипе за наредну сезону.

John welcome to Црвена звезда!

Извор: ККЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама