Košarka Košarka/Vesti

Vlada Jovanović novi trener KK Crvena zvezda mts!

Bivši pomoćnik selektora A reprezentacije Srbije, i aktuelni selektor reprezentacije Srbije za igrače do 20 godina, nekadašnji trener Cibone i FMPa i Vlada Jovanović, novi je trener košarkaša Crvene zvezde.

Jedan od najtalentovanijih trenera mlađe generacije iz Srbije, potpisao je u petak trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom.

Ovaj 38-godišnji trener prve trenerske korake napravio je kao trener mlađih selekcija Crvene zvezde još 2012. godine, a tokom tri sezone na prvom poslu kao seniorski trener KK FMP (2017-2020) bio je jedno od velikih iznenađenja cele ABA lige i novo ime među domaćim mladim trenerima, koji je na sebe skrenuo pažnju.

Nakon toga sa vrlo mladom ekipom Cibone, kao prvi srpski trener u Republici Hrvatskoj u poslednjih 30 godina, ostvario je zapažene rezultate i promovisao nekoliko talentovanih mladih igrača tog kluba.

Tokom 2019. godine promovisan je u jednog od pomoćnika selektora A reprezentacije Srbije pod vođstvom Igora Kokoškova, a trenutno je selektor reprezentacije za igrače do 20 godina. Na tom mestu je od decembra 2021. godine.

Vlada Jovanović je trener koji dolazi iz sistema kluba, u prethodnom periodu pokazao se na nekoliko vrlo odgovornih poslova kao trener, a imenovanje za prvog trenera KK Crvena zvezda je naredni korak i izazov na kome se očekuje da pokaže sve svoje kvalitete i potencijal kao trener.

U stručnom štabu prvog trenera Vlade Jovanovića nalaze se Marko Simonović kao prvi pomoćnik, i Miodrag Dinić, dok će o dodatnim članovima stručnog štaba na klupi našeg kluba javnost biti blagovremeno obaveštena. Nebojša Ilić biće i u narednoj sezoni tim menadžer prvog tima KK Crvena zvezda.

KK Crvena zvezda mts želi puno uspeha našem novom treneru!

O daljim koracima u prelaznom roku na ojačanju ekipe, KK Crvena zvezda mts blagovremeno će obavestiti javnost.

Izvor: KKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama