Кошарка Кошарка/Вести

Влада Јовановић нови тренер КК Црвена звезда мтс!

Бивши помоћник селектора А репрезентације Србије, и актуелни селектор репрезентације Србије за играче до 20 година, некадашњи тренер Цибоне и ФМПа и Влада Јовановић, нови је тренер кошаркаша Црвене звезде.

Један од најталентованијих тренера млађе генерације из Србије, потписао је у петак трогодишњи уговор са Црвеном звездом.

Овај 38-годишњи тренер прве тренерске кораке направио је као тренер млађих селекција Црвене звезде још 2012. године, а током три сезоне на првом послу као сениорски тренер КК ФМП (2017-2020) био је једно од великих изненађења целе АБА лиге и ново име међу домаћим младим тренерима, који је на себе скренуо пажњу.

Након тога са врло младом екипом Цибоне, као први српски тренер у Републици Хрватској у последњих 30 година, остварио је запажене резултате и промовисао неколико талентованих младих играча тог клуба.

Током 2019. године промовисан је у једног од помоћника селектора А репрезентације Србије под вођством Игора Кокошкова, а тренутно је селектор репрезентације за играче до 20 година. На том месту је од децембра 2021. године.

Влада Јовановић је тренер који долази из система клуба, у претходном периоду показао се на неколико врло одговорних послова као тренер, а именовање за првог тренера КК Црвена звезда је наредни корак и изазов на коме се очекује да покаже све своје квалитете и потенцијал као тренер.

У стручном штабу првог тренера Владе Јовановића налазе се Марко Симоновић као први помоћник, и Миодраг Динић, док ће о додатним члановима стручног штаба на клупи нашег клуба јавност бити благовремено обавештена. Небојша Илић биће и у наредној сезони тим менаџер првог тима КК Црвена звезда.

КК Црвена звезда мтс жели пуно успеха нашем новом тренеру!

О даљим корацима у прелазном року на ојачању екипе, КК Црвена звезда мтс благовремено ће обавестити јавност.

Извор: ККЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама