Vaterpolo Vaterpolo/Vesti SDCZ

Počinje finale plej-ofa, Zvezda gostuje u Novom Sadu

U prvoj utakmici finala plej-ofa Prvenstva Srbije za vaterpolistkinje, Crvena zvezda u subotu od 19 sati gostuje u Novom Sadu ekipi Vojvodine, koja brani šampionsku titulu.

Dve ekipe se odlično poznaju, pošto su samo ove sezone odigrale šest međusobnih duela, a u poslednjih godinu i po dana čak 12. Vojvodina je ove sezone bila mnogo uspešnija i trijumfovala je pet puta, dok je Zvezda bila bolja u jednom meču, odigranom upravo u Novom Sadu.

Novosađanke su u Beogradu slavile sa 15:12 na početku sezone, posle furiozne prve četvrtine i vođstva od 6:1. Potom je Vojvodina bila bolja u Dunav ligi i kvalifikacijama za Kup Srbije, oba puta sa 11:10. Najvažniji meč odigran je krajem decembra u Beogradu, gde su Novosađanke u finalu Kupa bila najubedljivije sa 18:11. Seriju od četiri poraza Zvezda je prekinula u Novom Sadu sredinom marta (9:8), ali je poslednji susret ove dve ekipe pripao Vojvodini na nedavno odigranom turniru Dunav lige, gde je rezultat bio 14:10.

– Ove godine smo odigrale mnogo utakmica sa Vojvodinom, tako da se odlično poznajemo. Ukoliko budemo u utakmici od samog početka imamo čemu da se nadamo. Koji tim pokaže veću želju za pobedom, slaviće u Novom Sadu – rekla je Hristina Ilić, kapiten Crvene zvezde.

Revanš meč se igra narednog vikenda u Beogradu.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama