Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Почео 3. турнир Дунав лиге, Звезда испустила велику предност против Сентеша

Од четвртка до недеље у словачким Кошицама игра се трећи турнир Дунав лиге, а ватерполисткиње Црвене звезде, која после два одиграна турнира заузимају друго место на табели, поражене су у првом колу од Сентеша резултатом 13:12.

Пораз у првом колу трећег турнира претрпео је и Таш, који је од Универзитетског тима Велике Британије изгубио са убедљивих 22:5.

Црвено-беле у ова три дана очекује веома густ распоред. Већ од 15 сати Звезда у петак игра против Букурешта, док ће се дан касније састати најпре са Универзитетским тимом Велике Британије од 11:15, а потом и са Војводином од 17:15. Турнир се завршава у недељу, а Звезда ће играти против Таша 2000 од 11 сати и на крају против домаће Олимпије од 14:45.

Ватерполисткиње Звезде имају за чиме да жале, с обзиром да су против првопласираног Сентеша испустиле четири гола предности и на крају су поражене. Мађарице су водиле само једном у прве три четвртине (2:1). Звезда је головима Христине Илић и расположене Ане Мамоглу преокренула на 4:2, да би Гркиња својим новим голом повисила на 6:3 у другој четвртини и Звезда је ту разлику одржавала до краја првог полувремена (7:4).

Голеада је виђена у трећој четвртини. Црвено-беле су после три минтуа игре водиле 9:5, али је потом уследила боља од Сентеша, који је са три везана гола пришао на 9:8. Налет је прекинула Јана Лујић, али су се Мађарице вратиле у игру почетком последњег периода, када су стигле до изједначења, а затим и потпуног преокрета. Христина Илић је са два брза гола вратила предност Звезди, која ипак није успела да је сачува, па је Сентеш поново преокренуо и до краја сачувао гол предности (13:12).

Ана Мамоглу је била најефикаснија на мечу са пет голова, док је Христина Илић додала три.

Сентеш – Црвена звезда 13:12 (3:4, 1:3, 5:3, 4:2)

Сентеш: Фушти-Молнар, Варга 2, Хевеши 1, Мачаи, Данкина 2, Коларова 2, Тот 1, Михали-Кадар 2, Девриш 2, Чишар. Тренер: Марк Маташ.

Црвена звезда: Лазић, Пејчић, Ј. Лујић 2,Теодоровић, И. Лујић, Мамоглу 5, Миловановић, Лукић 1, Диаз Меса 1, Илић 3, Гашић, Тодоровски, Димитријевић. Тренер: Иван Филипић.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама