Košarka Košarka/Vesti CZBG

Plej-of KLS 2021/2022 — start odložen za 7. ili 11. maj

CZBG Portal — Logo Admiral Bet KLS
Logo Admiral Bet Košarkaške lige Srbije

Plej-of Admiral bet Košarkaške lige Srbije počeće da se odigrava 7. ili 11. maja, umesto 27. aprila, kako je prvobitno bilo planirano, zbog obaveza Zlatibora u ABA ligi.

Kao šampion Druge ABA lige, zbog komplikovanih pravila o maksimalnom broju srpskih timova u prvom rangu elitnog regionalnog košarkaškog takmičenja, Zlatibor će morati da učestvuje u doigravanju za ulazak u Prvu ABA ligu za sezonu 2021/2022, u kom će mu protivnik biti čačanski Borac. Klub iz Čajetine će sa Borcem odigrati dva meča 30. aprila i 4. maja, i eventualnu majstoricu 8. maja.

Tim povodom, direktor takmičenja Aleksandar Grujin izneo je sledeće stanovište:

„Prvobitno je bilo predviđeno da plej-of Admiral bet KLS krene 27. aprila, ali ovo pomeranje u kalendaru neće poremetiti tok završnog takmičenja, jer će se četvrtfinale, svakako, odigrati do kraja maja. Finalna serija Admiral bet KLS je ionako planirana za jun, a kao što je poznato, po završetku Prve ABA lige naša dva jadranska ligaša ulaze direktno u polufinale domaćeg doigravanja. Svi se prilagođavamo u hodu i naravno, ostavljamo dovoljno prostora Zlatiboru da završi obaveze u regionalnom baražu. Ipak, tu je veliki ulog u igri, radi se o plasmanu u Prvu ABA ligu, pa nije isključeno da se odigraju tri utakmice. Kako god, srpski plej-of biće održan u planiranom periodu.“

Po sadašnjim praviima, plej-of će startovati 7. ili 11. maja. U četvrtfinalnim mečevima je predviđeno da snage sa čačanskim Borcem, Megom i FMP-om odmere tri najbolje plasirana tima Košarkaške lige Srbije u prvom delu sezone: Zlatibor iz Čajetine, kraljevačka Sloga, i novosadska Vojvodina. Zvezda i Partizan će izboriti direktan plasman u polufinale plej-ofa.

Za narednu sezonu, Aleksandar Grujin planira da uključi razvojne timove Zvezde i Partizana u sam tok takmičenja tokom trajanja cele sezone, kao što je to urađeno u Hrvatskoj i Sloveniji.

Izvor: Sport klub (20. april 2022. i 26. mart 2022)

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama