Кошарка Кошарка/Вести ЦЗБГ

Плеј-оф КЛС 2021/2022 — старт одложен за 7. или 11. мај

ЦЗБГ Портал — Лого Адмирал Бет КЛС
Лого Адмирал Бет Кошаркашке лиге Србије

Плеј-оф Адмирал бет Кошаркашке лиге Србије почеће да се одиграва 7. или 11. маја, уместо 27. априла, како је првобитно било планирано, због обавеза Златибора у АБА лиги.

Као шампион Друге АБА лиге, због компликованих правила о максималном броју српских тимова у првом рангу елитног регионалног кошаркашког такмичења, Златибор ће морати да учествује у доигравању за улазак у Прву АБА лигу за сезону 2021/2022, у ком ће му противник бити чачански Борац. Клуб из Чајетине ће са Борцем одиграти два меча 30. априла и 4. маја, и евентуалну мајсторицу 8. маја.

Тим поводом, директор такмичења Александар Грујин изнео је следеће становиште:

„Првобитно је било предвиђено да плеј-оф Адмирал бет КЛС крене 27. априла, али ово померање у календару неће пореметити ток завршног такмичења, јер ће се четвртфинале, свакако, одиграти до краја маја. Финална серија Адмирал бет КЛС је ионако планирана за јун, а као што је познато, по завршетку Прве АБА лиге наша два јадранска лигаша улазе директно у полуфинале домаћег доигравања. Сви се прилагођавамо у ходу и наравно, остављамо довољно простора Златибору да заврши обавезе у регионалном баражу. Ипак, ту је велики улог у игри, ради се о пласману у Прву АБА лигу, па није искључено да се одиграју три утакмице. Како год, српски плеј-оф биће одржан у планираном периоду.“

По садашњим правиима, плеј-оф ће стартовати 7. или 11. маја. У четвртфиналним мечевима је предвиђено да снаге са чачанским Борцем, Мегом и ФМП-ом одмере три најбоље пласирана тима Кошаркашке лиге Србије у првом делу сезоне: Златибор из Чајетине, краљевачка Слога, и новосадска Војводина. Звезда и Партизан ће изборити директан пласман у полуфинале плеј-офа.

За наредну сезону, Александар Грујин планира да укључи развојне тимове Звезде и Партизана у сам ток такмичења током трајања целе сезоне, као што је то урађено у Хрватској и Словенији.

Извор: Спорт клуб (20. април 2022. и 26. март 2022)

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама