Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Zvezda izgubila od Partizana pred početak plej-ofa

U poslednjem, šestom kolu Prve A lige Srbije za vaterpolistkinje, Crvena zvezda je kao domaćin izgubila od Partizana rezultatom 13:11 (4:0, 3:4, 3:2, 3:5), ali je i pored toga zadržala drugo mesto na tabeli pred početak plej-ofa.

Vaterpolistkinje Crvene zvezde će se upravo sa Partizanom sastati u polufinalu plej-ofa, gde se, početkom aprila, igraju ukupno dve utakmice. Partizan će u prvom meču biti domaćin, Zvezda u revanšu, a u finale će se plasirati ekipa koja ostvari bolji zbirni rezultat posle dva meča.

Drugi polufinalni par čine Vojvodina i Taš 2000, a u novom međusobnom duelu ovih ekipa, koji je odigran u nedelju u okviru šestog kola, Novosađanke su bile ubedljive sa 25:5.

Crveno-bele su jako loše počele meč sa Partizanom. Crno-bele su u trećem minutu povele iz peterca golom Mile Gluščević, da bi ubrzo Kristina Miladinović duplirala prednost. Imala je Zvezda šansu iz peterca da prekine seriju, ali nije uspela, što je Partizan kaznio i već u narednom napadu preko Ane Milićević poveo 3:0, a ubrzo zatim i 4:0 posle gola Milice Nastić.

Konačno, seriju je prekinula Tara Pejčić posle 60 sekundi igre u drugoj četvrtini, ali je Partizan odmah uzvratio preko Teodore Rudić. Povezala je Zvezda nekoliko dobrih napada, pa je uspela da smanji na 5:3 golovime Ane Mamoglu i Andree Gašić. Međutim, odgovorile su crno-bele na isti način, te su se ponovo odvojile na „+4“ (3:7).

Do kraja prvog poluvremena Pejčić je smanjila zaostatak, da bi se Zvezda u nastavku u potpunosti vratila rezultatski i meč. Najpre je Tijana Lukić bila precizna, a nekoliko minuta kasnije je golom Ive Lujić Zvezda prišla na 7:6. Partizan je odbio nalet serijom od tri gola u poslednja dva i po minuta, ali crveno-bele nisu odustajale, već su odlično zaigrale u četvrtoj četvrtini i stigle su do preokreta i vođstva od 11:10. Redom su pogađale Jana Lujić dva puta, zatim Mamoglu, Lukić i kapiten, Hristina Ilić, koja je tako donela prvo i jedino vođstvo Zvezdi na ovom meču.

Partizan je poravnao golom Aleksandre Trmčić, a Maja Mandić i Mila Gluščević su svojim golovima stavile tačku na meč.

U četiri ovosezonska duela Crvene zvezde i Partizana, crveno-bele su trijumfovale u prva dva meča, sa 14:6 i 15:11. Potom su u kvalifikacionoj fazi Kupa Srbije dve ekipe odigrale nerešeno (9:9), da bi sada Partizan po prvi put slavio protiv Zvezde.

Crvena zvezda – Partizan 11:13 (0:4, 4:3, 2:3, 5:3)
CRVENA ZVEZDA: Lazić, Pejčić 2, J. Lujić 2, Teodorović, I. Lujić 1, Mamoglu 2, Milovanović, Lukić 2, Mesa, Ilić 1, Gašić 1, Zelić, Dimitrijević, Todorovski. Trener: Mijalkovski.

PARTIZAN: Karličić, Ignjić, K.Trmčić, A.Milićević 1, Rudić 3, Gluščević 3, D. Milićević, Markov, Mandić 1, Miladinović 2, Đorđević, Nastić 2. Trener: Hodžić.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama