Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Ватерполисти изгубили победу у последњој секунди

У првом мечу четвртфинала плеј-офа Суперлиге Србије у ватерполу, Шабац и Црвена звезда ремизирали су резултатом 13:13 (2:4, 4:1, 4:4, 3:4), захваљујући голу у последњој секунди голмана Шапчана, Радослава Филиповића. Други меч наредне суботе на 25.мају.

Поново су црвено-бели одиграли добро првих осам минута, као и у среду на Бањици, па је уследио пад. Овог пута су успели да се издигну у последњој четвртини, али не и да задрже концентрацију до краја, што је голман домаће екипе казнио за реми у петом међусобном дуелу ове сезоне.

Први период игре је завршен у корист нашег тима (2:4), али су Шапчани направили преокрет у другој деоници и стигли до предности 6:5, захваљујући расположеним Шулцу и Репановић. Није било промена резултата након три одигране четвртине (10:9), да би изабраници Дејана Савића успели да консолидују одбрану и поведу у последњих осам минута. Све је слутило да ће Звезда имати предност, ипак, после првог меча, али је голман Радислав Филиповић донео изједначење и славље свом тиму, (13:13).

Најефикаснији у редовима Црвене звезде са 4 гола био је Гаврил Суботић, Богдан Ђурђић је постигао 3.

Други меч је на програму наредне суботе на 25.мају, када ће пресудна бити укупна гол разлика.

ШАБАЦ – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 13:13 (2:4, 4:1, 4:4, 3:4)
Шабац, базен: „Градски“. Судије: Раковић-Крстоношић и Путниковић. Искључења: Шабац 12, Црвена звезда 14 минута. Петерци: Шабац 1(1), Црвена звезда 2(2).

ШАБАЦ: Филиповић 1, Фогел, Васовић, Репановић 4, Копцев 1, Мараш, Митровић, Жежељ, Тубић 2, Шулц 5, Станић, Тонковић, Вукадиновић, Ћетковић. Тренер: Лишанин

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Тртовић, Ђурђић 3, Марковић 1, Суботић 4, Милојевић, Пјешивац 2, Басара, Рађен, Вукићевић 1, Гардашевић 1, Смиљевић, Ивановић, Гајић. Тренер: Дејан Савић

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама