Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Звезда изгубила од Партизана пред почетак плеј-офа

У последњем, шестом колу Прве А лиге Србије за ватерполисткиње, Црвена звезда је као домаћин изгубила од Партизана резултатом 13:11 (4:0, 3:4, 3:2, 3:5), али је и поред тога задржала друго место на табели пред почетак плеј-офа.

Ватерполисткиње Црвене звезде ће се управо са Партизаном састати у полуфиналу плеј-офа, где се, почетком априла, играју укупно две утакмице. Партизан ће у првом мечу бити домаћин, Звезда у реваншу, а у финале ће се пласирати екипа која оствари бољи збирни резултат после два меча.

Други полуфинални пар чине Војводина и Таш 2000, а у новом међусобном дуелу ових екипа, који је одигран у недељу у оквиру шестог кола, Новосађанке су биле убедљиве са 25:5.

Црвено-беле су јако лоше почеле меч са Партизаном. Црно-беле су у трећем минуту повеле из петерца голом Миле Глушчевић, да би убрзо Кристина Миладиновић дуплирала предност. Имала је Звезда шансу из петерца да прекине серију, али није успела, што је Партизан казнио и већ у наредном нападу преко Ане Милићевић повео 3:0, а убрзо затим и 4:0 после гола Милице Настић.

Коначно, серију је прекинула Тара Пејчић после 60 секунди игре у другој четвртини, али је Партизан одмах узвратио преко Теодоре Рудић. Повезала је Звезда неколико добрих напада, па је успела да смањи на 5:3 головиме Ане Мамоглу и Андрее Гашић. Међутим, одговориле су црно-беле на исти начин, те су се поново одвојиле на „+4“ (3:7).

До краја првог полувремена Пејчић је смањила заостатак, да би се Звезда у наставку у потпуности вратила резултатски и меч. Најпре је Тијана Лукић била прецизна, а неколико минута касније је голом Иве Лујић Звезда пришла на 7:6. Партизан је одбио налет серијом од три гола у последња два и по минута, али црвено-беле нису одустајале, већ су одлично заиграле у четвртој четвртини и стигле су до преокрета и вођства од 11:10. Редом су погађале Јана Лујић два пута, затим Мамоглу, Лукић и капитен, Христина Илић, која је тако донела прво и једино вођство Звезди на овом мечу.

Партизан је поравнао голом Александре Трмчић, а Маја Мандић и Мила Глушчевић су својим головима ставиле тачку на меч.

У четири овосезонска дуела Црвене звезде и Партизана, црвено-беле су тријумфовале у прва два меча, са 14:6 и 15:11. Потом су у квалификационој фази Купа Србије две екипе одиграле нерешено (9:9), да би сада Партизан по први пут славио против Звезде.

Црвена звезда – Партизан 11:13 (0:4, 4:3, 2:3, 5:3)
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Лазић, Пејчић 2, Ј. Лујић 2, Теодоровић, И. Лујић 1, Мамоглу 2, Миловановић, Лукић 2, Меса, Илић 1, Гашић 1, Зелић, Димитријевић, Тодоровски. Тренер: Мијалковски.

ПАРТИЗАН: Карличић, Игњић, К.Трмчић, А.Милићевић 1, Рудић 3, Глушчевић 3, Д. Милићевић, Марков, Мандић 1, Миладиновић 2, Ђорђевић, Настић 2. Тренер: Хоџић.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама