Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Vaterpolisti izgubili pobedu u poslednjoj sekundi

U prvom meču četvrtfinala plej-ofa Superlige Srbije u vaterpolu, Šabac i Crvena zvezda remizirali su rezultatom 13:13 (2:4, 4:1, 4:4, 3:4), zahvaljujući golu u poslednjoj sekundi golmana Šapčana, Radoslava Filipovića. Drugi meč naredne subote na 25.maju.

Ponovo su crveno-beli odigrali dobro prvih osam minuta, kao i u sredu na Banjici, pa je usledio pad. Ovog puta su uspeli da se izdignu u poslednjoj četvrtini, ali ne i da zadrže koncentraciju do kraja, što je golman domaće ekipe kaznio za remi u petom međusobnom duelu ove sezone.

Prvi period igre je završen u korist našeg tima (2:4), ali su Šapčani napravili preokret u drugoj deonici i stigli do prednosti 6:5, zahvaljujući raspoloženim Šulcu i Repanović. Nije bilo promena rezultata nakon tri odigrane četvrtine (10:9), da bi izabranici Dejana Savića uspeli da konsoliduju odbranu i povedu u poslednjih osam minuta. Sve je slutilo da će Zvezda imati prednost, ipak, posle prvog meča, ali je golman Radislav Filipović doneo izjednačenje i slavlje svom timu, (13:13).

Najefikasniji u redovima Crvene zvezde sa 4 gola bio je Gavril Subotić, Bogdan Đurđić je postigao 3.

Drugi meč je na programu naredne subote na 25.maju, kada će presudna biti ukupna gol razlika.

ŠABAC – CRVENA ZVEZDA 13:13 (2:4, 4:1, 4:4, 3:4)
Šabac, bazen: „Gradski“. Sudije: Raković-Krstonošić i Putniković. Isključenja: Šabac 12, Crvena zvezda 14 minuta. Peterci: Šabac 1(1), Crvena zvezda 2(2).

ŠABAC: Filipović 1, Fogel, Vasović, Repanović 4, Kopcev 1, Maraš, Mitrović, Žeželj, Tubić 2, Šulc 5, Stanić, Tonković, Vukadinović, Ćetković. Trener: Lišanin

CRVENA ZVEZDA: Mišović, Trtović, Đurđić 3, Marković 1, Subotić 4, Milojević, Pješivac 2, Basara, Rađen, Vukićević 1, Gardašević 1, Smiljević, Ivanović, Gajić. Trener: Dejan Savić

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama