Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkašice SDCZ

Crveno-bele sigurne na startu plej-ofa

Odbojkašice Crvene zvezde maksimalnim rezultatom savladale su „crno-bele“, u hali na Banjici, u okviru prvog meča četvrtfinala plej-ofa BPŠ Superlige, po setovima 25:20, 25:15, 25:13.

Nije bilo puno vremena za slavlje posle trofeja u Kupu Srbije, jer naš tim očekuju završni ispiti u borbi za titulu šampiona. Osim u prvom setu, izabranice Milana Gršića nisu imale problem da uspostave svoj ritam igre i vrlo brzo su privele utakmicu kraju i posle sat vremena stigle do prednosti u četvrtfinalnoj seriji. Nije nastupila za Crvenu zvezdu libero Tijana Milojević, koju je odmenila Kristina Stanković.

Početno vođstvo je pripalo našem timu (5:2), gošće su uzvratile na 5:5 i do 11:11 smo gledali poen za poen, kada su seriju grešaka protivnica iskoristile Dajana Bošković i Ana Živojinović i donele Zvezdi četiri poena razlike, koje su kontrolisale do samog finiša. Jelena Lazić je obezbedila šest poena razlike, Dajana Bošković to pretvorila u šest set lopti, a posle greške Ane Krulj Zvezda je povela 1:0, 25:20.

U drugom setu Zvezda je vrlo brzo stekla prednost i u serijama osvajala poene, razigrala se i Božica Marković sa četiri poena u nastavku, Boškovićeva i Živojinovićeva nastavile u dobrom ritmu, a po taktovima kapitena Bojane Drče, koja je stala na servis liniju i donela deset set lopti, naš tim je duplirao prednost. Jelena Delić je bila sigurna za 25:15 i 2:0.

U poslednjem setu Zvezda je u potpunosti podigla igru, osvojila četiri vezana poena iz bloka od prvih pet u setu, a zatim je dirigovala Bojana Drča, a Ana Živojinović donela 11:4. Usledili su poeni Jelene Lazić i Dajane Bošković, zatim dva vezana bloka Ane Živojinović i Isidore Rodić, koja je korejom najavila meč loptu, a Jelena Lazić potvrdila maksimalan trijumf i prednost u četvrtfinalnoj seriji, 25:13 – 3:0.

Sa 13 poena najefikasnija je bila Dajana Bošković, poen manje je osvojila Ana Živojinović, Jelena Lazić 8, Bojana Drča 7.

Drugi meč četvrtfinala na programu je u nedelju, u hali „Master“, od 17 časova.

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 3:0 (25:20, 25:15, 25:13)
Beograd, hala: USC „Banjica“. Gledalaca: 100. Sudije: Stanislava Simić i Tomislav Popović. Trajanje meča: 60 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Taubner, Živojinović 12, Marković 4, Drča 7, Sajić, Milunović, Đorđević, Ašonja, Lazić 8, Janjić, Delić 6, Stanković (libero), Bošković 13, Rodić. Trener: Milan Gršić

PARTIZAN: Božović (libero), Drobnjak 3, Jakić 2, Dedijer, Zubić, Krulj 8, Mitrović 10, Vukčević, Gajić, Vukomanović (libero), Đukanović, Tomić 5. Trener: Darko Zakoč.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama