Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице СДЦЗ

Црвено-беле сигурне на старту плеј-офа

Одбојкашице Црвене звезде максималним резултатом савладале су „црно-беле“, у хали на Бањици, у оквиру првог меча четвртфинала плеј-офа БПШ Суперлиге, по сетовима 25:20, 25:15, 25:13.

Није било пуно времена за славље после трофеја у Купу Србије, јер наш тим очекују завршни испити у борби за титулу шампиона. Осим у првом сету, изабранице Милана Гршића нису имале проблем да успоставе свој ритам игре и врло брзо су привеле утакмицу крају и после сат времена стигле до предности у четвртфиналној серији. Није наступила за Црвену звезду либеро Тијана Милојевић, коју је одменила Кристина Станковић.

Почетно вођство је припало нашем тиму (5:2), гошће су узвратиле на 5:5 и до 11:11 смо гледали поен за поен, када су серију грешака противница искористиле Дајана Бошковић и Ана Живојиновић и донеле Звезди четири поена разлике, које су контролисале до самог финиша. Јелена Лазић је обезбедила шест поена разлике, Дајана Бошковић то претворила у шест сет лопти, а после грешке Ане Круљ Звезда је повела 1:0, 25:20.

У другом сету Звезда је врло брзо стекла предност и у серијама освајала поене, разиграла се и Божица Марковић са четири поена у наставку, Бошковићева и Живојиновићева наставиле у добром ритму, а по тактовима капитена Бојане Дрче, која је стала на сервис линију и донела десет сет лопти, наш тим је дуплирао предност. Јелена Делић је била сигурна за 25:15 и 2:0.

У последњем сету Звезда је у потпуности подигла игру, освојила четири везана поена из блока од првих пет у сету, а затим је дириговала Бојана Дрча, а Ана Живојиновић донела 11:4. Уследили су поени Јелене Лазић и Дајане Бошковић, затим два везана блока Ане Живојиновић и Исидоре Родић, која је корејом најавила меч лопту, а Јелена Лазић потврдила максималан тријумф и предност у четвртфиналној серији, 25:13 – 3:0.

Са 13 поена најефикаснија је била Дајана Бошковић, поен мање је освојила Ана Живојиновић, Јелена Лазић 8, Бојана Дрча 7.

Други меч четвртфинала на програму је у недељу, у хали „Мастер“, од 17 часова.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН 3:0 (25:20, 25:15, 25:13)
Београд, хала: УСЦ „Бањица“. Гледалаца: 100. Судије: Станислава Симић и Томислав Поповић. Трајање меча: 60 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер, Живојиновић 12, Марковић 4, Дрча 7, Сајић, Милуновић, Ђорђевић, Ашоња, Лазић 8, Јањић, Делић 6, Станковић (либеро), Бошковић 13, Родић. Тренер: Милан Гршић

ПАРТИЗАН: Божовић (либеро), Дробњак 3, Јакић 2, Дедијер, Зубић, Круљ 8, Митровић 10, Вукчевић, Гајић, Вукомановић (либеро), Ђукановић, Томић 5. Тренер: Дарко Закоч.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама