Fudbal Fudbal/Izveštaji i analize

Glazgov Rendžers – Crvena zvezda 3:0 (2:0)

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u Glazgovu od ekipe Rendžersa rezultatom 3:0, u okviru prvog meča osmine finala Lige Evrope. Bili su veoma hrabri fudbaleri našeg tima, postigli čak tri gola, ali u sva tri navrata su pogoci poništeni zbog ofsajd pozicije. Revanš je zakazan za sedam dana na Marakani. 

 

Glazgov Rendžers – Crvena zvezda 3:0 (2:0)

Stadion: Ajbroks, Glazgov (Škotska).

Sudija: Serdar Gozubujuk (Holandija).

Strelci: Tavernije u 11, Morelos u 15. i Balogun u 51. minutu.

Žuti kartoni: Džek, Aribo (Rendžers), Sanogo, Rodić, Eraković, Ben (Crvena zvezda).

Rendžers: MekGregor, Tavernije, Goldson, Balogun, Basi, Džek (od 75. Sends), Lundstram, Aribo (od 75. Sakala), Kamara, Kent, Morelos.

Rezerve: MekKrori, MekLauhlin, Barišić, Dialo, King, Lauri, Remzi, Rufi, Sakala, Sends, Vrajt.

Crvena zvezda: Borjan, Pićini (od 72. Gajić), Dragović, Eraković, Rodić, Sanogo, Srnić (od 61. Ben), Kanga, Katai (od 84. Motika), Ivanić, Ohi (od 61. Pavkov).

Rezerve: Popović, Gordić, Gajić, Gobeljić, Pankov, Krstičić, Falko, Motika, Radulović, Ben, Živković, Pavkov.

Utakmica je krenula u dobrom ritmu, a prvo uzbuđenje viđeno je već u trećem minutu. Nakon dobre kontre, Kanga je poslao dugu loptu na levi bok, gde su kombinovali Ivanić i Katai. Upravo Katai je primio loptu u levom ćošku šesnaesterca i fantastičnim udarcem pogodio sam desni ugao, međutim, pomoćni arbitar je signalizirao nedozvoljenu poziciju, te se rezultat nije promenio. U 10. minutu, viđeno je novo uzbuđenje. Srnić je oborio Kenta u kaznenom prostoru, a glavni arbitar je nakon konsultacije sa VAR sobom pokazao na belu tačku. Tavrenije je stao kraj lopte, i doveo domaće do prednosti.

I nakon primljenog gola, nastavili su crveno-beli da napadaju, pa je tako u 13. minutu Katai ponovo bio taj koji je nakon odlične akcije zatresao mrežu domaćih, ali se našao u nedozvoljenoj poziciji. Dva minuta kasnije, domaći su stigli do novog gola. Morelos se dobro snašao u kaznenom prostoru, i nakon odbijene lopte, šutirao u desnu stranu i duplirao prednost domaćih. U 23. minutu viđena je velika prilika za Zvezdu. Nakon odlične kombinacije sa Kataijem na ivici kaznenog prostora, Ivanić je ušao u kazneni prostor, a Džek je oštro reagovao i oborio ga, te je glavni arbitar pokazao na jedanaesterac. Katai je preuzeo odgovornost i šutirao u donji levi ugao, a MekGregor je refleksno reagovao i odbranio.

Izabranici Dejana Stankovića su nastavili sa dobrom igrom i u nastavku, pokušavajući da pretežno po bokovima ugroze gol protivnika, a jedna takva situacija viđena je u 41. minutu. Rodić je sjajno probio po levom boku, i uputio oštar pas u srce kaznenog prostora, gde je do nje stigao Ohi, koji je iz prve u padu šutirao, ali je golman domaćih ponovo reagovao i sprečio promenu rezultata. Pretili su i domaći u 44. minutu, kada je Morelos „gađao“ sa ivice šesnaesterca, ali je Borjan dobro reagovao i odbranio njegov šut. Novo veliko uzbuđenje viđeno je u nadoknadi prvog dela igre, a u prilici se našao ponovo Ohi. Dragović je sjajno uposlio norveškog internacionalca dodavanjem kroz odbranu, a stameni centarfor je u situaciji „jedan na jedan“ „gađao“ dalji ugao, međutim, još jednom je pomoćni arbitar pokazao na nedozvoljenu poziciju, pa se rezultat nije menjao.

Drugi deo igre otpočeo je u pođednakom intenzitetu kao i prvi, a prvo uzbuđenje viđeno je u 51. minutu. Tavernije je centrirao u šesnaesterac nakon kornera, a Balogun je skočio, i glavom pogodio za treći gol domaćih. Nova prilika za crveno-bele viđena je u 62. minutu. Rodić je dobro centrirao sa leve strane na drugu stativu, gde se najbolje snašao Ben, koji je sa oko pet metara, iz nezgodne pozicije snažno „pucao“, ali je čuvar mreže domaćih refleksnom intervencijom uspeo da odbrani.

Zapretili su domaći ponovo nakon prekida u 70. minutu, kada je Goldson šutirao glavom, ali je Dragović sjajno reagovao, i sa gol linije glavom izbio loptu van kaznenog prostora. Svega minut kasnije, malo je nedostajalo da naši fudbaleri smanje rezultat. Kanga je izborio poziciju i „ispalio“ dalekometni „projektil“, ali je prečka sprečila da se Gabonac upiše u listu strelaca.

U 80. minutu viđeno je još jedno uzbuđenje. Ponovo je Rodić bio taj koji je probio po levom boku, i poslao oštar pas u „srce“ šesnaesterca, gde sa našao Ivanić koji je iz prve šutirao, ali je Balogun izblokirao njegov udarac. Dva minuta kasnije, ponovo je malo nedostajalo da naši momci dodđu do gola. Prvo je Gajić sjajno prošao po desnoj strani i ušao u peterac, ali niko nije uspeo da stigne do te lopte, a već u nastavku napada, Ivanić je nakon gužve uposlio Kataija, koji je „izbio“ sam pred gol domaćih, međutim, MekGregor je još jednom intervenisao i sprečio promenu rezultata. Pogodio je i Ben u 84. minutu, kada je natrčao na loptu Ivanića, ali je ponovo pomoćni sudija podigao zastavicu.

Hrabra je bila Crvena zvezda danas, ali nekada to nije dovoljno. 

Izvor: FKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama