Фудбал Фудбал/Извештаји и анализе

Глазгов Ренџерс – Црвена звезда 3:0 (2:0)

Фудбалери Црвене звезде поражени су у Глазгову од екипе Ренџерса резултатом 3:0, у оквиру првог меча осмине финала Лиге Европе. Били су веома храбри фудбалери нашег тима, постигли чак три гола, али у сва три наврата су погоци поништени због офсајд позиције. Реванш је заказан за седам дана на Маракани. 

 

Глазгов Ренџерс – Црвена звезда 3:0 (2:0)

Стадион: Ајброкс, Глазгов (Шкотска).

Судија: Сердар Гозубујук (Холандија).

Стрелци: Таверније у 11, Морелос у 15. и Балогун у 51. минуту.

Жути картони: Џек, Арибо (Ренџерс), Саного, Родић, Ераковић, Бен (Црвена звезда).

Ренџерс: МекГрегор, Таверније, Голдсон, Балогун, Баси, Џек (од 75. Сендс), Лундстрам, Арибо (од 75. Сакала), Камара, Кент, Морелос.

Резерве: МекКрори, МекЛаухлин, Баришић, Диало, Кинг, Лаури, Ремзи, Руфи, Сакала, Сендс, Врајт.

Црвена звезда: Борјан, Пићини (од 72. Гајић), Драговић, Ераковић, Родић, Саного, Срнић (од 61. Бен), Канга, Катаи (од 84. Мотика), Иванић, Охи (од 61. Павков).

Резерве: Поповић, Гордић, Гајић, Гобељић, Панков, Крстичић, Фалко, Мотика, Радуловић, Бен, Живковић, Павков.

Утакмица је кренула у добром ритму, а прво узбуђење виђено је већ у трећем минуту. Након добре контре, Канга је послао дугу лопту на леви бок, где су комбиновали Иванић и Катаи. Управо Катаи је примио лопту у левом ћошку шеснаестерца и фантастичним ударцем погодио сам десни угао, међутим, помоћни арбитар је сигнализирао недозвољену позицију, те се резултат није променио. У 10. минуту, виђено је ново узбуђење. Срнић је оборио Кента у казненом простору, а главни арбитар је након консултације са ВАР собом показао на белу тачку. Тавреније је стао крај лопте, и довео домаће до предности.

И након примљеног гола, наставили су црвено-бели да нападају, па је тако у 13. минуту Катаи поново био тај који је након одличне акције затресао мрежу домаћих, али се нашао у недозвољеној позицији. Два минута касније, домаћи су стигли до новог гола. Морелос се добро снашао у казненом простору, и након одбијене лопте, шутирао у десну страну и дуплирао предност домаћих. У 23. минуту виђена је велика прилика за Звезду. Након одличне комбинације са Катаијем на ивици казненог простора, Иванић је ушао у казнени простор, а Џек је оштро реаговао и оборио га, те је главни арбитар показао на једанаестерац. Катаи је преузео одговорност и шутирао у доњи леви угао, а МекГрегор је рефлексно реаговао и одбранио.

Изабраници Дејана Станковића су наставили са добром игром и у наставку, покушавајући да претежно по боковима угрозе гол противника, а једна таква ситуација виђена је у 41. минуту. Родић је сјајно пробио по левом боку, и упутио оштар пас у срце казненог простора, где је до ње стигао Охи, који је из прве у паду шутирао, али је голман домаћих поново реаговао и спречио промену резултата. Претили су и домаћи у 44. минуту, када је Морелос „гађао“ са ивице шеснаестерца, али је Борјан добро реаговао и одбранио његов шут. Ново велико узбуђење виђено је у надокнади првог дела игре, а у прилици се нашао поново Охи. Драговић је сјајно упослио норвешког интернационалца додавањем кроз одбрану, а стамени центарфор је у ситуацији „један на један“ „гађао“ даљи угао, међутим, још једном је помоћни арбитар показао на недозвољену позицију, па се резултат није мењао.

Други део игре отпочео је у пођеднаком интензитету као и први, а прво узбуђење виђено је у 51. минуту. Таверније је центрирао у шеснаестерац након корнера, а Балогун је скочио, и главом погодио за трећи гол домаћих. Нова прилика за црвено-беле виђена је у 62. минуту. Родић је добро центрирао са леве стране на другу стативу, где се најбоље снашао Бен, који је са око пет метара, из незгодне позиције снажно „пуцао“, али је чувар мреже домаћих рефлексном интервенцијом успео да одбрани.

Запретили су домаћи поново након прекида у 70. минуту, када је Голдсон шутирао главом, али је Драговић сјајно реаговао, и са гол линије главом избио лопту ван казненог простора. Свега минут касније, мало је недостајало да наши фудбалери смање резултат. Канга је изборио позицију и „испалио“ далекометни „пројектил“, али је пречка спречила да се Габонац упише у листу стрелаца.

У 80. минуту виђено је још једно узбуђење. Поново је Родић био тај који је пробио по левом боку, и послао оштар пас у „срце“ шеснаестерца, где са нашао Иванић који је из прве шутирао, али је Балогун изблокирао његов ударац. Два минута касније, поново је мало недостајало да наши момци додђу до гола. Прво је Гајић сјајно прошао по десној страни и ушао у петерац, али нико није успео да стигне до те лопте, а већ у наставку напада, Иванић је након гужве упослио Катаија, који је „избио“ сам пред гол домаћих, међутим, МекГрегор је још једном интервенисао и спречио промену резултата. Погодио је и Бен у 84. минуту, када је натрчао на лопту Иванића, али је поново помоћни судија подигао заставицу.

Храбра је била Црвена звезда данас, али некада то није довољно. 

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама