Фудбал Фудбал/Најава утакмица

Станковић: Желимо позитиван резултат пред реванш

Црвена звезда ће сутра од 21 час гостовати Ренџерсу у оквиру првог меча осмине финала Лиге Европе, а очекивања пред још један антологијски европски сусрет који чека наш клуб изнео је Дејан Станковић.

 

– Увек смо се базирали на томе да читамо противника и по њему се адаптирамо да ли ћемо бити офанзивни или дефанзивни, и у којој формацији ћемо изаћи на терен. То је за нас небитно, показали смо у групи. Кад год будемо могли да изађемо у висок притисак – учинићемо то, кад год нам буде требао дефанзивни блок – имаћемо га. Нама су у игри сви резултати. Направили смо огроман искорак у Европи и ово је премија за наш клуб, играче и навијаче. Страха неће бити – почео је Станковић. 
 
Детаљније се шеф стручног штаба нашег тима осврнуо на анализу нашег наредног ривала и истакао да им је највећи квалитет то што су тимски одлични. 
 
– Сигуран сам да тренер Ван Бронкхорст ради одличан посао са екипом и често успева да сакрије тактику са идентичних 11 на терену, као што и ми покушавамо да радимо. Да ли успевамо у томе или не? Показаће резултат. Он са истим играчима, може да изађе на терен са три или пет у одбрани, два шпица, два или три у везном реду. Имали смо прилике да се упознамо и играмо на неким УЕФА-иним хуманитарним мечевима и заиста је имао феноменалну каријеру, за позавидети. Као тренер ради одличан посао, наставио је тамо где је Џерард стао. Каскају за Селтиком у првенству, али Ван Бронкхорст као тренер гаји европски фудбал. Није шкотска школа да играју тврдо, већ уживају у фудбалу и желим му пуно среће као тренеру. Чињеница је да играмо у различитим системима, али имамо могућност да се прилагодимо једни другима. Што се појединаца у Ренџерсу тиче, никад не скаутирамо имена, али ако је брз – затворићемо му простор, ако је добар у дуелу – улазићемо јако. Упознат сам са Тавернијем, играч је који изводи прекиде, често се појављује у нападу. Као што рекох – немамо спреман специјал за њега, али водићемо рачуна о свакоме и сви у нашем тиму ће имати свој задатак. Мораће и он конкретно да се помучи у дефанзиви и надам се да ћемо га држати што даље од гола. Екипа Ренџерса је пре свега јак тим, играју озбиљан фудбал, имају транзицију. Показали су то против Дортмунда. Спремили смо утакмицу у целини, нисмо издвајали појединце. 
 
Радује Станковића чињеница да ће сутра бити пун стадион, без обзира на то што смо на гостујућем терену. 
 
– Увек је лепо играти пред пуним стадионом, поготово после овога што нам се десило у последње две године, где су стадиони били празни на великим утакмицама. Имали смо то против Милана и осетили. Срећан сам што ће сутра бити пун стадион и сигуран сам да ће тако бити у реваншу. Наш задатак је да донесемо резултат који ће нам омогућити, као што ће и Ренџерс сутра имати – ветар у леђа, а онда да и ми у Београду пред наших 60 хиљада навијача још једном покажемо да је Маракана 12. играч. Дужни смо им да дођемо са добрим резултатом у Београд, како би им омогућили да нас што боље подрже. 
 
Повукао је и паралелу између Суперлиге и Лиге Европе, истакавши да су ово скроз другачије утакмице. 
 
– Постоји разлика између Суперлиге и Лиге Европе, то је показала и групна фаза. Ово су утакмице где такмичење доноси изненађења. Сећам се кад су извучене групе, нису нам давали велике шансе, али смо изненадили све и завршили први, те прескочили шеснаестину финала. Различите су утакмице у Европи, али за сада смо увек успевали да одговоримо добро и без страха. Играћеш онолико колико ти противник дозволи – спремни смо на то, као и да искористимо све потенцијалне мане и казнимо их. 
 
Радује нашег Мистера чињеница да ће још једна страница Звездине историје бити исписана.
 
– Много пута сам говорио о томе. Имати могућност да пишеш историју у Звезди је посебна привилегија, а ми смо на добром путу и све зависи од нас. Утакмицу морамо довести у егал и у Београд донети добар резултат који ће нам дати шансу да прођемо даље. Не претим, по свим статистикама и анализама – Ренџерсу се даје предност. Ми од тога не бежимо и прихватамо све, јер смо навикли тако, с обзиром на то да су и у групним фазама неким другим екипама даване веће шансе. Нећемо одустајати, то је у ДНК нашег народа – да будемо поносни и да скупо продамо кожу. Верујем у сваки аспект наше личности, у моје играче и шта год да урадимо биће добро – подвукао је Станковић. 
 

Извор: ФКЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама