Odbojka Odbojka/Izveštaji Odbojkaši SDCZ

Odbojkaši potvrdili prvu poziciju pred plej-of

Odbojkaši Crvene zvezde savladali su maksimalnim rezultatom Metalac Takovo na Banjici u utakmici poslednjeg kola ligaškog dela takmičenja – 25:21, 25:19, 25:22.

Ekipa Igora Žakića je na taj način upisala 14. trijumf i potvrdila prvo mesto pred početak plej-ofa, i bez pomoći kapitena Čedomira Stankovića. Protivnik našem timu biće Spartak iz Ljiga.

Osim u prvom setu, koji su Milanovčani bolje otvorili i imali prednost do desetog poena, kada je Milić setom poena doneo preokret, a Meljanac i Ristić potvrdili prednost do sredine seta, crveno-beli su bili ti koji su imali kontrolu igre. Još jednom je Metalac uspeo da se vrati u meč preko Polomca i Pantića (20:20), ali je sa tri vezana poena Stefan Skakić doneo četiri set lopte, a Nikola Meljanac iskoristio drugu za 25:21.

U drugom setu Zvezda je bez ikakvih problema dulirala prednost. Dolaskom Stefana Skakića, Igor Žakić ima na raspolaganju izrazito napadačku primačku dijagonalu u tandemu Skakić-Ristić, što se posle utakmice sa Ribnicom videlo i protiv Metalca. Za Nikolu Meljanca nije bilo rešenja, proigrao je i Benjamin Daca u bloku i to je rezultiralo lako završenim setom. Posle 7:2, Zvezda je imala 14:7, 18:10, Daca je doneo 24:19, a greška Babkova u napadu i 25:19 – 2:0.

Milanovčanima je ova utakmica značila i spas i beg iz mesta koje vodi u baraž, a ulazak u plej-of i nove utakmice sa Crvenom zvezdom. Veliki otpor pružili su i u poslednjem setu, držali priključak do samog finiša, kada je Gavrilović as servisom doneo 22:22. Usledio je odgovor Zvezde, Ristić, Meljanac i Dacin servis za kraj i maksimalnih 3:0 – 25:22.

Nikola Meljanac je sa 16 poena bio najefikasniji, Skakić je osvojio 13, Ristić 10.

„Utakmica kakvu smo i očekivali, bez puno emotivnog naboja, ali važna za nas zbog prve pozicije. Drago mi je da smo na momente izgledali dobro. Ipak, bilo je i momenata kada smo odigrali i dosta loše, ali to mogu da pripišem nedostatku motiva. Generalno, mislim da smo odradili dobar posao u regularnom delu i moja želja je da najbolju odbojku pokažemo tek u plej-ofu. Pokušaćemo da u naredne dve nedelje koje ćemo imati do plej-ofa, iskorenimo neke nedostatke koje imamo u našoj igri“, utisci su nakon meča trenera Crvene zvezde, Igora Žakić.

Crvena zvezda će se u četvrtfinalu plej-ofa sastati sa Spartakom iz Ljiga, dok će Metalac Takovo igrati baraž za opstanak sa drugoplasiranom ekipom iz Prve lige. Niš je novi prvoligaš.

CRVENA ZVEZDA – METALAC TAKOVO 3:0 (25:21, 25:19, 25:22)
Beograd, hala: USC „Voždovac“. Gledalaca: 100. Sudije: Jovana Vuković i Aleksandra Balandžić. Trajanje meča: 69 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Milić 6, Jevtić (libero), Tadić, Daca 6, Nikolić 1, Arsenoski 1, Popović, Ristić 10, Meljanac 16, Milenković (libero), Skakić 13, Ilić. Trrener: Igor Žakić.

METALAC TAKOVO: Ćorić 3, Jestrović, Gavrilović 5, Stefanović, Polomac 2, Babkov 7, Petrović (libero), Ilić, Aleksić, Ivanović 5, Milivojević, Krstić 8, Pantić 6, Mocić (libero). Trener: Miloš Ignjatović.

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama