Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкаши СДЦЗ

Одбојкаши потврдили прву позицију пред плеј-оф

Одбојкаши Црвене звезде савладали су максималним резултатом Металац Таково на Бањици у утакмици последњег кола лигашког дела такмичења – 25:21, 25:19, 25:22.

Екипа Игора Жакића је на тај начин уписала 14. тријумф и потврдила прво место пред почетак плеј-офа, и без помоћи капитена Чедомира Станковића. Противник нашем тиму биће Спартак из Љига.

Осим у првом сету, који су Милановчани боље отворили и имали предност до десетог поена, када је Милић сетом поена донео преокрет, а Мељанац и Ристић потврдили предност до средине сета, црвено-бели су били ти који су имали контролу игре. Још једном је Металац успео да се врати у меч преко Поломца и Пантића (20:20), али је са три везана поена Стефан Скакић донео четири сет лопте, а Никола Мељанац искористио другу за 25:21.

У другом сету Звезда је без икаквих проблема дулирала предност. Доласком Стефана Скакића, Игор Жакић има на располагању изразито нападачку примачку дијагоналу у тандему Скакић-Ристић, што се после утакмице са Рибницом видело и против Металца. За Николу Мељанца није било решења, проиграо је и Бењамин Даца у блоку и то је резултирало лако завршеним сетом. После 7:2, Звезда је имала 14:7, 18:10, Даца је донео 24:19, а грешка Бабкова у нападу и 25:19 – 2:0.

Милановчанима је ова утакмица значила и спас и бег из места које води у бараж, а улазак у плеј-оф и нове утакмице са Црвеном звездом. Велики отпор пружили су и у последњем сету, држали прикључак до самог финиша, када је Гавриловић ас сервисом донео 22:22. Уследио је одговор Звезде, Ристић, Мељанац и Дацин сервис за крај и максималних 3:0 – 25:22.

Никола Мељанац је са 16 поена био најефикаснији, Скакић је освојио 13, Ристић 10.

„Утакмица какву смо и очекивали, без пуно емотивног набоја, али важна за нас због прве позиције. Драго ми је да смо на моменте изгледали добро. Ипак, било је и момената када смо одиграли и доста лоше, али то могу да припишем недостатку мотива. Генерално, мислим да смо одрадили добар посао у регуларном делу и моја жеља је да најбољу одбојку покажемо тек у плеј-офу. Покушаћемо да у наредне две недеље које ћемо имати до плеј-офа, искоренимо неке недостатке које имамо у нашој игри“, утисци су након меча тренера Црвене звезде, Игора Жакић.

Црвена звезда ће се у четвртфиналу плеј-офа састати са Спартаком из Љига, док ће Металац Таково играти бараж за опстанак са другопласираном екипом из Прве лиге. Ниш је нови прволигаш.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – МЕТАЛАЦ ТАКОВО 3:0 (25:21, 25:19, 25:22)
Београд, хала: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 100. Судије: Јована Вуковић и Александра Баланџић. Трајање меча: 69 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Милић 6, Јевтић (либеро), Тадић, Даца 6, Николић 1, Арсеноски 1, Поповић, Ристић 10, Мељанац 16, Миленковић (либеро), Скакић 13, Илић. Трренер: Игор Жакић.

МЕТАЛАЦ ТАКОВО: Ћорић 3, Јестровић, Гавриловић 5, Стефановић, Поломац 2, Бабков 7, Петровић (либеро), Илић, Алексић, Ивановић 5, Миливојевић, Крстић 8, Пантић 6, Моцић (либеро). Тренер: Милош Игњатовић.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама