Одбојка Одбојка/Извештаји Одбојкашице СДЦЗ

Победа у Старој Пазови после четири године увертира за финале Купа

Одбојкашице Црвене звезде савладале су Јединство у Старој Пазови у последњем, 18.колу БПШ Суперлиге после пет сетова – 3:2 (19:25, 25:20, 25:21, 15:25, 15:9).

Црвено-беле су после четири године и седам утакмица, укључујући и два меча у Купу, славиле на тешком терену у Старој Пазови и „одузеле“ прво место Пазовчанкама, па је на крају лигашког дела на лидерској позицији завршио противник Црвене звезде у финалу Купа Србије, Железничар из Лајковца.

И пре утакмице последњег кола црвено-беле су знале да ће завршити на коти 3 и за противника у четвртфиналу имати екипу Партизана. Звезда је савладала Јединство и у трећем узастопном мечу од четири ове сезоне, а за нове дуеле екипе ће имати могућност у евентуалном полуфиналу плеј-офа. Јединство ће на том путу морати да елиминише Срем из Сремске Митровице.

Чекала је Звезда од 23.децембра 2017.године на тријумф у Старој Пазови и дочекала. Наше девојке су тада предвођене Аном Бјелицом и Бојаном Миленковић стигле до победе, а пет дана касније на истом терену обезбедиле финале Купа и поред пораза од 3:2.

Млада екипа Јединства је одлично започела утакмицу, наметнула свој ритам, после 9:9 везала шест узастопних поена предвођена првим поентером БПШ Суперлиге Бранком Тицом и креирала разлику која је расла до краја сета, (12:9). Имало је Јединство 17:11, Звезда покушавала да се приближи у финишу, али су Бранка Тица и Миња Осмајић донеле шест сет лопти, (24:18). Јелена Делић је покварила планове, али Вероника Ђокић доноси први предност својој екипи, 1:0 – 25:19.

И други сет је донео поен за поен на почетку, Звезда је поправила игру у блоку, али и доста грешила што је одржавало Јединство у игри до 11:11, а онда је на сервис линију стала Бојана Дрча. Звездин ас је серијом сервиса у свом стилу демонстрирала искуство и квалитет, донела вођство, девет везаних поена, њених пет за 11:20. Јована Зеленовић је покренула свој тим, али су Божица Марковић и Невена Сајић одбиле налет и донеле изједначење – 1:1, 20:25.

На крилима другог сета Звезда је ушла у трећи, поени у серији Дајане Бошковић, Ане Живојиновић и Јелене Лазић за 5:9 и тајм-аут Јова Цаковића. Много проблема су стварале Бранка Тица и Миња Осмајић, али су успеле црвено-беле да одрже четири поена разлике до финиша одличном игром у пољу. Најискусније ведете су преузеле одговорност, Ана Живојиновић и Бојана Дрча у блоку за преокрет, 1:2 – 21:25.

Успеле су Пазовчанке да се врате у меч и врате игру из првог сета. Вероника Ђокић и Исидора Коцкаревић су поенима донеле 8:2, а Бранка Тица наставила да ствара проблеме. Покушао је тајм-аутом Милан Гршић да прекине серију противника и пробуди своје играчице, али овога пута није успело. Разиграло се Јединство, брзо стигло до 19:9, Тица, Осмајић, а затим и Ирина Милановић за пети сет и 2:2 – 25:15.

И пет сет је отворило Јединство са 2:0, али су срећом ушли у серију грешака, што је казнила Ана Живојиновић и донела нашем тиму сигурних 3:9. Звезда је надоградила предност после добре игре у блоку (Бошковић, Марковић), а Јелена Лазић донела седам меч лопти. Јелена Лазић је донела и победу, изблокирала је напад домаћих за 9:15 и 2:3.

По 17 поена су освојиле Јелена Лазић и Дајана Бошковић, Ана Живојиновић 12, Бојана Дрча 11.

„Морам да будем задовољан после оваквог исцрпљујућег меча. Екипа је успела поред физичког замора да добије пети сет у своју корист. Провера коју смо имали пред скуп је била успешна. Надам се да ће нам екипа бити здрава за плеј-оф и да ћемо успети да дођемо до самог краја“, истакао је Милан Гршић после меча.

Пре почетка плеј-офа наше девојке очекује борба за први трофеј у сезони, против Железничара у Лајковцу, у недељу од 19 часова. Након тога следе дуели против црно-белих. Спартак из Суботице ће играти бараж, док је Клек нови прволигаш.

ЈЕДИНСТВО – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2:3 (25:19, 21:25, 20:25, 15:15, 9:15)
Стара Пазова, хала: Хала спортова. Гледалаца: 200. Судије: Мирко Јанковић и Владимир Цветковић. Трајање меча: 110 минута.

ЈЕДИНСТВО: Милановић 3, Осмајић 10, Медвед (либеро), Коцкаревић 14, Миљевић 3, Недељковић, Јоњев, Зеленовић 8, Тица 20, Ђокић 15, Родић 2. Тренер: Јово Цаковић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Таубнер, Живојиновић 12, Милојевић (либеро), Марковић 8, Дрча 11, Сајић 1, Милуновић 1, Ђорђевић 1, Лазић 17, Јањић, Делић 9, Станковић (либеро), Бошковић 17, Родић. Трренер: Милан Гршић.

Извор: СДЦЗ, званичан сајт

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама