Rukomet Rukomet/Izveštaji SDCZ

Crvena zvezda Grundfos – Železničar 29:19 (11:10)

Rukometaši Crvene zvezde Grundfos uspešno su startovali u plej-autu, pobedom nad niškim Železničarom u „Šumicama“ – 29:19 (11:10).

I pored velikih kadrovskih problem koje i dalje prate tim Ratka Đurkovića, Zvezda je nastavila u istom smeru kao i u meču protiv Radničkog iz Kragujevca u Kupu. U odnosu na utakmicu protiv Radničkog u tim se vratio Nemanja Jović, a izostali su Sava Radovanović, kao i duže odsutni Uroš Simić. Za Crvenu zvezdu je debitovao Marko Knežević, koji je stigao u toku prelaznog roka iz francuskog Vilerbana.

Utakmica je počela minutom ćutanja u čast preminule legende Crvene zvezde, Rakla Laua.

Prvo poluvreme je prošlu u malom „grču“ igrača Crvene zvezde, što su gosti iskoristili da budu u egalu. Knežević je pogodio na debiju i postigao prvi gol, zatim je Šljukić bio strelac, a Železničar je brzo odgovorio i poveo 2:3. Oba golmana su u prvom poluvremenu bili na visini zadatka. Janko Gemaljević je zabeležio 9 odbrana, uz odbranjeni sedmerac, dok je blizu dvocifrenog broja intervencija bio i njegov kolega na suprotnoj strani, kapiten Nišlija Darko Stošić.

Ulaskom Đurovića Zvezda je dobila na kreativnosti i probojnosti, kapiten i pivot Vučićević je iskoristio dve lopte za Zvezdinu prednost posle prvih 30 minuta – 11:10.

Odbrana je bila na nivou, Zvezdi su bila potreban rešenja u napadu. Laković i Alavanja nisu uspevali da pronađu rešenje sa krila za Stošića, ali jeste Mihailo Šljukić. Serijom od 4:0 Zvezda je preuzela kontrolu nad utakmicom, a novom serijom do 50.minuta i prelomila meč za 21:14. Čvrsta odbrana, kontranapadi, sigurna rešenja. Malu senku na meč bacaju neke odluke arbitara koji su bile van ritma utakmice, ali Ratko Đurković nije dozvolio da to utiče na njegov tim. Za manje od minuta Zvezda je još tri puta tresla mrežu, a Mirko Đurović potvrdio dvocifrenu pobedu, prvu u plej-autu, 29:19.

Mihailo Šljukić je sa 7 golova bio najefikasniji, Nemanja Vučićević je postigao 5, debitant Marko Knežević i Miloš Blagojević po 4.

U prvim mečevima plej-auta Jugović je savladao Mokru Goru, dok su u Subotici remizirali Spartak i Obilić. Proleter je bio slobodan i koji i dalje drži prvu poziciju sa 10 bodova, Spartak i Crvena zvezda imaju po 8, Mokra Gora 7.

Upravo je Mokra Gora naredni protivnik našeg tima, utakmica se igra u Kraljevu 5.marta u 18 časova.

CRVENA ZVEZDA Grundfos – ŽELEZNIČAR 29:19 (11:10)
Beograd, hala: „Šumice“. Gledalaca: 100. Sudije: Branislav Nenadić i Darko Stefanović (Beograd). Isključenja: Crvena zvezda 16, Železničar 4 minuta. Sedmerci: Crvena zvezda 2(2), Železničar 2(1).

CRVENA ZVEZDA Grundfos: Đurović 3, Dabović, Jevtović, Jović 2, Gemaljević, Majes, Jelić, Matičić 3, Blagojević 4, Alavanja 1, Bogunović, Laković, Vučićević 5, Šljukić 7, Milošević, Knežević 4(2). Trener: Ratko Đurković

ŽELEZNIČAR: Blagojević, Biševac 4(1), Veljović, Petrović, Đorđević, Mladenović, Ivanović, Miljković, Stošić, Milosavljević 3, Stefanović, Kostić 2, Piskulić 1, Milutinović 8, Dolić 1. Trener: Miroslav Đorđević

Izvor: SDCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama