Ватерполо Ватерполо/Извештаји СДЦЗ

Југ прејак за Звезду

Након велике победе у домаћем првенству против Новог Београда, ватерполисти Црвене звезде су отпутовали у Дубровник на мегдан екипи Југа, у оквиру Лиге шампиона. Иако су добро кренули у меч, Југ је показао да је фаворит у овом сусрету и убедљиво славио резултатом 17:11 (2:4, 6:2, 7:2, 4:3).

Црвена звезда је одлично ушла у меч против фаворизованог Југа. На почетку се играло гол за гол, а онда су црвено-бели одлично одиграли у одбрани, а ту добру игру су крунисали и са два гола у нападу за 2:4. Стрелци у првој четвртини били су Басара, Вукићевић, Суботић и Гајић, а одличан је био голман Мишовић.

Није Звезда играла лоше у другој четвртини, али ту игру није материјализовала у нападу, док је Југ искористио све своје прилике, па се на полувреме отишло са предношћу домаћина од 8:6. Стрелци у овом периоду за црвено-беле били су Танкосић и Басара.

Трећи период почео је изузетно лоше за црвено-беле, па је Југ дошао до предности од 10:6. Звезда напокон користи играча више и преко Гајића смањује на 10:7. До краја овог периода Звезда је преко Милојевића успела да смањи на 12:8, а домаћини су постигли још један погодак до краја, па се у последњи период ушло са предношћу Југа од 13:8.

Последња четвртина је била више формална јер победник више није долазио у питање (17:11). Стрелци за црвено-беле у овом периоду су били Гајић, Басара и Ђурђић.

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Додајте коментар

Кликните да бисте објавили коментар

Скочи на траку са алаткама