Vaterpolo Vaterpolo/Izveštaji SDCZ

Jug prejak za Zvezdu

Nakon velike pobede u domaćem prvenstvu protiv Novog Beograda, vaterpolisti Crvene zvezde su otputovali u Dubrovnik na megdan ekipi Juga, u okviru Lige šampiona. Iako su dobro krenuli u meč, Jug je pokazao da je favorit u ovom susretu i ubedljivo slavio rezultatom 17:11 (2:4, 6:2, 7:2, 4:3).

Crvena zvezda je odlično ušla u meč protiv favorizovanog Juga. Na početku se igralo gol za gol, a onda su crveno-beli odlično odigrali u odbrani, a tu dobru igru su krunisali i sa dva gola u napadu za 2:4. Strelci u prvoj četvrtini bili su Basara, Vukićević, Subotić i Gajić, a odličan je bio golman Mišović.

Nije Zvezda igrala loše u drugoj četvrtini, ali tu igru nije materijalizovala u napadu, dok je Jug iskoristio sve svoje prilike, pa se na poluvreme otišlo sa prednošću domaćina od 8:6. Strelci u ovom periodu za crveno-bele bili su Tankosić i Basara.

Treći period počeo je izuzetno loše za crveno-bele, pa je Jug došao do prednosti od 10:6. Zvezda napokon koristi igrača više i preko Gajića smanjuje na 10:7. Do kraja ovog perioda Zvezda je preko Milojevića uspela da smanji na 12:8, a domaćini su postigli još jedan pogodak do kraja, pa se u poslednji period ušlo sa prednošću Juga od 13:8.

Poslednja četvrtina je bila više formalna jer pobednik više nije dolazio u pitanje (17:11). Strelci za crveno-bele u ovom periodu su bili Gajić, Basara i Đurđić.

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama