Košarka Košarka/Izveštaji i analize

Split 62:66 Crvena zvezda (02.01.2022.)

Košarkaši Crvene zvezde pobedom su otvorili novu 2022. godinu, savladavši u Splitu istoimenu ekipu sa 66:62 u 14. kolu regionalne lige.

Kalinić nije igrao zbog korone (zbog koje će odsustvovati 14 dana), dok se Dobrić vratio i solidno se pokazao. Centri su bili loši. Kuzmić je pokazao bar nešto u drugom poluvremenu, dok Cirbes ne može ništa da pogodi.

Lazić, čiji je prodor bio predmet podsmeha, često u zadnje vreme poentira iz njega ili iznudi slobodna bacanja. Lazarević je pokazao da je jedan od 2 najbolja defanzivca u ekipi, a njegovo zalaganje i borba su se danas nagradili i poenterski.

U prvoj četvrtini smo videli „granitnu” odbranu Zvezde, koja joj je omogućila da uprkos lošem šutu sa distance vodi sa 16:9 (a bilo je 9:9) Uglavnom smo poentirali iz tranzicije i nakon ofanzivnih skokova. U drugoj četvrtini su nas napadački predvodili Lazić (4 poena iz prodora i jedna trojka) i Lazarević.

Utakmica je dobila na ritmu kada je Šenon Šorter počeo da pogađa za Split sa distance i tako našu dvocifrenu prednost smanjio na -6 u jednom trenutku. Darko Bajo je dobro koristio asistencije svojih saigrača i nosio Split pred kraj prvog poluvremena.

Split je bolje otvorio drugo poluvreme, odbranom su nas doveli u prazan hod, u početku su dobro šutirali i u nekoliko navrata nam prišli na -4. Međutim, nisu uspeli više od toga jer su Zvezdini igrači izmišljali poene i zadržali +7 sa poluvremena nakon 30 minuta igre.

Poslednju deonicu smo počeli sa 3 faula u napadu, a Split sa 2.Prošli su na -3, a onda je Nikola Ivanović pogodio važnu trojku za 47:53, a isto je učinio za 55:61 kada je odgovorio na trojku Šortera. Šorter je teškim trojkama držao Split u egalu, doneo mu -3 i uveo meč u neizvesnu završnicu.

Dobrićeva trojka za 57:64 na 56 sekundi do kraja je i nagovestila pobedu Zvezde koja se na kraju i desila. Ofanzivni skokovi su imali veliki doprinos time, kao i pogađanje važnih šuteva u neizvesnoj završnici.

Statistika: https://www.aba-liga.com/match/92/21/1/Boxscore/q1/1/home/split-crvena-zvezda-mts/

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama