Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Сплит 62:66 Црвена звезда (02.01.2022.)

Кошаркаши Црвене звезде победом су отворили нову 2022. годину, савладавши у Сплиту истоимену екипу са 66:62 у 14. колу регионалне лиге.

Калинић није играо због короне (због које ће одсуствовати 14 дана), док се Добрић вратио и солидно се показао. Центри су били лоши. Кузмић је показао бар нешто у другом полувремену, док Цирбес не може ништа да погоди.

Лазић, чији је продор био предмет подсмеха, често у задње време поентира из њега или изнуди слободна бацања. Лазаревић је показао да је један од 2 најбоља дефанзивца у екипи, а његово залагање и борба су се данас наградили и поентерски.

У првој четвртини смо видели „гранитну” одбрану Звезде, која јој је омогућила да упркос лошем шуту са дистанце води са 16:9 (а било је 9:9) Углавном смо поентирали из транзиције и након офанзивних скокова. У другој четвртини су нас нападачки предводили Лазић (4 поена из продора и једна тројка) и Лазаревић.

Утакмица је добила на ритму када је Шенон Шортер почео да погађа за Сплит са дистанце и тако нашу двоцифрену предност смањио на -6 у једном тренутку. Дарко Бајо је добро користио асистенције својих саиграча и носио Сплит пред крај првог полувремена.

Сплит је боље отворио друго полувреме, одбраном су нас довели у празан ход, у почетку су добро шутирали и у неколико наврата нам пришли на -4. Међутим, нису успели више од тога јер су Звездини играчи измишљали поене и задржали +7 са полувремена након 30 минута игре.

Последњу деоницу смо почели са 3 фаула у нападу, а Сплит са 2.Прошли су на -3, а онда је Никола Ивановић погодио важну тројку за 47:53, а исто је учинио за 55:61 када је одговорио на тројку Шортера. Шортер је тешким тројкама држао Сплит у егалу, донео му -3 и увео меч у неизвесну завршницу.

Добрићева тројка за 57:64 на 56 секунди до краја је и наговестила победу Звезде која се на крају и десила. Офанзивни скокови су имали велики допринос тиме, као и погађање важних шутева у неизвесној завршници.

Статистика: https://www.aba-liga.com/match/92/21/1/Boxscore/q1/1/home/split-crvena-zvezda-mts/

Све вести можете коментарисати и на нашем ФОРУМ

Скочи на траку са алаткама