Košarka Košarka/Najava utakmica

Crveno-beli putuju u Novo Mesto (subota, 17)

Košarkaši Crvene zvezde mts nakon velike pobede nad Olimpijakosom “otvorili” su novi mini ciklus u kome će odigrati 6 utakmica u rasponu od 13 dana.

Nakon što je savladan Olimpijakos koji je u Beograd stigao u izvanrednoj formi, slede mečevi sa Krkom, Barselonom, Bajernom, Borcem i Anadolu Efesom…

Sve te utakmice crveno-beli će morati da odigraju do 22.12 kada gostuju u Istanbulu.

Vremena za slavlje nakon 6. trijumfa u Evroligi nema, ekipa nakon teške utakmice u četvrtak uveče putuje već u petak u popodnevnim časovima u Novo Mesto, gde je očekuje duel 11.kola regionalnog takmičenja sa Krkom u dvorani “Leon Štukelj”.

Meč se igra u subotu od 17 časova, a odmah nakon tog meča crveno-beli se vraćaju autobusom za Beograd.

Pred ovaj meč trener Crvene zvezde mts Dejan Radonjić ima dosta problema jer osim Erona Vajta, rovitog Ostina Holinsa, pod velikim znakom pitanja je i nastup Ognjena Dobrića koji je nakon utakmice sa Olimpijakosom dobio temperaturu:

– Svesni smo činjenice da idemo na gostovanje ekipi koja će dati sve od sebe da nas savlada na svom parketu. Moramo biti spremni da u otežavajućim okonostima damo sve od sebe kako bi došli do novih bodova.

Marko Simonović: – Svaka utakmica nakon velike potrošnje u EL je teška, uz sve to imamo ponovo dodatnih problema oko sastava tima. Krka na svom parketu je uvek nezgodan protivnik koji ima iskustvo i u medjuvremenu se pojačao. Ozbiljno uz sve poteskoce pristupamo ovoj utakmici, koja će biti druga u seriji od čak 6 mečeva koje ćemo odigrati u periodu od samo 14 dana – rekao je Simonović.

U narednom kolu regionalnog takmičenja ekipa Crvene zvezde mts narednog ponedeljka dočekuje ekipu Borca u hali “Aleksandar Nikolić” od 18 časova.

Izvor: KKCZ, zvaničan sajt

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUM

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama