Košarka Košarka/Ženska košarka Košarka/Izveštaji i analize

Treća „stotka“ za osmu pobedu pred odlučujući meč Evrokupa

Košarkašice Crvene zvezde deklasirale su niški Student u prvoj utakmici 8.kola ŽKLS u „Basket Sitiju“ 104-51 (35-14, 23-14, 27-10, 19-13) i zadržale maksimalni učinak na tabeli.

I treći put u osam utakmica domaćeg šampiona Crvena zvezda je ubacila 104 poena i bila ubedljiva pred odlučujuću utakmicu Evrokupa protiv Olimpijakosa, (sreda 20 časova). Trener Dragan Vuković je odmorio usled reprezentativnih obaveza Mašu Janković i Milinu Mišeljić, kao i Kendrian Eliot, a za prvi tim debitovala je Tamara Romčević.

Utakmica je rešena praktično već na samom startu. Crvena zvezda je serijom 20-0 otvorila meč i tek posle pet minuta gošće su postigle prve poene, a zatim do kraja prve četvrtine igralo se koš za koš, uz odličan procenat šuta za tri poena Crvene zvezde (5/10), i upravo trojkom Tamare Čorto je i završena deonica za 35-14. Takav razvoj situacije doneo je konstantno uvećanje prednosti šampiona Srbije, Zvezda je nastavila da pogađa za tri poena, Ana Milanović nakon sinoćnje partije u kadetskoj konkurenciji, pružila odličnu rolu na defanzivnom planu i na seniorskoj nivou, a trojkom je završeno i poluvreme, Alison Švagmejer za 58-28.

Nije bilo promena u nastavku, osim u rezultatu. Zvezda je nastavila u istom ritmu, Švagmejer je ubacila desetu, Nađa Nedeljkov jedanaestu trojku, a velikom serijom 12-0 Crvena zvezda je stigla do +40, posle poena Jelene Jovanović. U finišu trećeg perioda debitovala je Tamara Romčević i odmah postigla i prve profesionalne poene za kraj treće četvrtine, 85-38. U poslednjem kvartalu trener Vuković je iskoristio priliku da ravnomerno raspodeli minutažu, a Zvezda da novom „stotkom“ koju je ubacila Dunja Zečević i završi utakmicu sa velikih 53 poena razlike, 104-51.

Nađa Nedeljkov najefikasnija sa 20 poena, Alison Švagmejer je ubacila 16, Marija Avlijaš 12, Jelena Jovanović 10, Tamara Čorto je sa 9 poena pružila još jednu dobru partiju. Devet poena, uz šest uhvaćenih lopti i sedam uspešnih proigravanja, zabeležila je i Aleksandra Katanić.

U sredu Crvenu zvezdu očekuje duel protiv Olimpijakosa, koji našem timu može da donese priliku da u poslednjem kolu dođe do plasmana u plej-of fazu Evrokupa. Što se tiče domaćeg šampiona, naredni protivnik je ekipa Vrbasa.

KKŽ Crvena zvezda mts: Naumčev 4 (5sk 4as 1blk), Švagmejer 16 (4sk 1as 5ukl 1blk), Čorto 9 (1sk 2as 1ukl), Bošnjaković 4 (1as), Zečević 8 (6as 1as 1ukl 3blk), Katanić 9 (6sk 7as 2ukl), Nedeljkov 20 (3sk 3as 2ukl), Bojović 6 (6sk 2as 1ukl), Romčević 4 (1as), Avlijaš 12 (2sk 6as 2ukl 1blk), Milanović 2 (3sk 3as 3ukl 1blk). Trener: Dragan Vuković

Izvor: SDCZ, zvanični sajt 

Sve vesti možete komentarisati i na našem FORUMU

Dodajte komentar

Kliknite da biste objavili komentar

Skoči na traku sa alatkama