Кошарка Кошарка/Извештаји и анализе

Звезда солидна у Мадриду упркос поразу

Фото: Euroleague.net

Кошаркаши Црвене звезде доживели су седми пораз ове сезоне у Евролиги. Иако су одиграли једну добру утакмицу против Реала у Мадриду, црвено-бели нису успели да направе изненађење. Реал је на крају славио са 79:67 (16:13, 16:19, 25:14, 22:21).

Звезда је одлично одиграла прво полувреме које је на крају завршено нерешено 32:32. У том периоду црвено-бели су играли одличну одбрану, а да је било мало више концентрације у нападу и да су изабраници Дејана Радоњића погодили неке отворене тројке (а било их је барем 4-5), резултат је могао да буде и другачији. У том периоду заиста треба издвојити одличну партију Мајка Цирбеса који се одлично носио са центарском линијом Реала.

Ипак, недостатак три кључна играча (Волтерс, Калинић, Митровић) учинио је своје, па је трећи период овог меча био и кључни за крајњи исход меча. Нешто слабија игра у одбрани учинила је да Реал уз доста среће дође до предности од 11 поена што је било недостижно за црвено-беле. Звезда је последњу деоницу одиграла много боље, али није имала прилику да се у потпуности врати у меч.

Све у свему, тренер Радоњић може да буде много задовољнији након овог меча јер су његови пулени показали да је меч против Басконије био само једно изузетно лоше вече и да ће у наредним мечевима Звездини навијачи моћи да виде много боље издање свог тима.

Скочи на траку са алаткама